[CMTA] Stichting Utrecht Marketing: Utrecht 900 jaar

[CMTA] Stichting Utrecht Marketing: Utrecht 900 jaar

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2022

www.cmta.nl


Om de viering van Utrecht 900 Jaar tot een succes te maken is onder meer het Utrecht 900 Comité in het leven geroepen. Dit comité bestaat uit een brede vertegenwoordiging van Utrechtse organisaties. De leden geven gevraagd en ongevraagd advies en stellen hun kennis en netwerk beschikbaar. Voorzitter van het Utrecht 900 Comité is verantwoordelijk wethouder Eva Oosters.

Elevator Pitch

In 2022 viert Utrecht 900 jaar stadsrechten. Een feest van, door en voor Utrechters gevierd in alle tien wijken. Utrechters bedenken, maken en organiseren het programma van 2 juni tot en met 11 november zelf en hun content is leading.

Deze case kenmerkt zich door een gefaseerde aanpak gericht op een brede doelgroep: van bekendheid tot positieve houding tegenover Utrecht 900 en van activatie tot het indienen van plannen en activatie tot deelname aan de programmering. 

Briefing

Utrecht Marketing is gevraagd invulling te geven aan de marketing en communicatie van Utrecht 900 jaar. Belangrijk daarbij is het bereiken van álle Utrechters in álle wijken. Utrecht 900 jaar wil ontmoetingen stimuleren, inclusief en divers zijn.

Opdracht:

Ontwikkel een marketingcommunicatieplan dat leidt tot bekendheid onder en betrokkenheid van Utrechters, tot subsidieaanvragen in de vorm van plannen om Utrecht 900 jaar te vieren (programmering) en tot deelname aan het programma van Utrecht 900 jaar.

Uitdagingen:

- Krappe planning tot start van eerste fase indienen subsidieaanvragen (april 2021) en tot daadwerkelijke start van de festiviteiten rond Utrecht 900 jaar (2 juni 2022) Utrecht 900 jaar.
- Beperkt budget in relatie tot de verschillende doelstellingen/fases en de lange periode van start awareness tot en met einde viering (april 2021 tot en met 11 november 2022).
- Draagvlak en activatie realiseren onder alle Utrechters in alle wijken.
- Toen het project startte waren er nog veel onzekerheden met betrekking tot Corona 

Strategie | Aanpak | Resultaat

Strategie:

Utrechters informeren, enthousiasmeren en activeren. Fase 1. Bekendheid Utrecht 900 onder bewoners. Fase 2. Stimuleren indienen plannen door particuliere Utrechters en organisaties. Fase 3. Stimuleren deelname aan de festiviteiten Utrecht 900 jaar van 2 juni tot en met 11 november.

Fase 1. loopt tot en met 11 november 2022. Alle communicatie over de programmering zegt: 'Utrecht 900 jaar'. Ook is Utrecht 900 jaar onderdeel van de Utrechtse always on campagne gaat zij mee in bestaande kanalen en middelen, zoals Ontdek-Utrecht.nl. Hierdoor hoeft bereik niet van nul af te worden opgebouwd en zijn de campagne-effecten van Utrecht 900 jaar duurzaam.

Aanpak:

Utrecht Marketing jaagt het Utrecht Brand Team aan, tien beeldbepalende organisaties die het merk Utrecht bewaken en versterken. Zij denken mee over de kernboodschap, het campagneconcept en de opening.

Concept:

In samenwerking met het Utrechtse ontwerpbureau Dietwee keuze voor een divers en feestelijk concept: een multi-colour canvas rond Wij, Samen en Feest. Post-Corona bewust laagdrempelig, vrolijk, luchtig. En meertalig, in vier talen die het meest worden gesproken in Utrecht. De campagne toont echte Utrechters.

Content:

- Eerste laag: het is feest (Wij, Samen, Feest) 

- Tweede laag: de reden: historische feiten en verhalen 

- Derde laag: activiteiten van derden. Particulieren en organisaties die programmeren worden gefaciliteerd in het gebruik van promotiematerialen en -mogelijkheden.

Marketingmix:

Video, fotografie, content via website, nieuwsbrieven, social media, (online) advertenties, (online) advertorials, print, radio, DOOH, etcetera.

Resultaat:

- Bekendheid 73 procent van Utrecht 900 jaar onder Utrechters 

- Ruim 50 procent van Utrechters is trots op wat tot nu toe met Utrecht 900 jaar is bereikt 

- Ruim 900 plannen zijn ingediend 

- Tools uit de online toolkit zijn 166 keer gedownload tot nu toe. 

www.ontdek-utrecht.nl/900jaar

www.utrechttoolkit.nl

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2022

Content Marketing | The Awards vormen een grootse en feestelijke erkenning voor de beste contentmarketing cases, de beste expertise op gebied van creatie en distributie en de beste mensen en partijen in het vakgebied.

Binnen elk van de vijf award-categorieën wordt door de vakjury een Bronzen, Zilveren en Gouden Award toegekend. De beoordeling van de cases richt zich op de samenhang tussen briefing, strategie, aanpak en resultaten met substantiële aandacht voor consistentie en lange-termijn inzet die eigen is aan contentmarketing.

www.cmta.nl


Lees ook:

[CMTA] Fresh Bridge: Mitsuba - van New kid naar V.I.P. op het snackschap

[CMTA] The Fat Lady: UGent Durf Denken

[CMTA] dentsu: The Masked Singer: Kijkcijferkanon dat Nederland gezonder liet eten

[CMTA] Zandbeek: NHA Thuisstudies - Dit is jouw tijd

CMTA] Crocodile Agency: The Dean


Partners CMTA 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.