[CMTA] Fresh Bridge: Mitsuba - van New kid naar V.I.P. op het snackschap

[CMTA] Fresh Bridge: Mitsuba - van New kid naar V.I.P. op het snackschap

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2022

www.cmta.nl


Fresh Bridge is een social marketing agency. We helpen onze klanten om hun huidige business, marketing en branddoelstellingen te vertalen en te realiseren via social media. We zetten proactief social media in om de marketing en brand doelstellingen te realiseren qua bereik, awareness, activatie, engagement, loyalty, conversie en sales. Onze expertise richt zich op: strategie, social plan, social advertising, content management, conversation creatie facebook apps, metrics/dashboards, creatieve strategie sessies & trainingen.

Elevator Pitch

Ontwikkel een lange termijnstrategie waarbij het vinden van potentiële consumenten voorop staat. De communicatie moet aandacht trekken voor de gehele Asian snackcategorie én er moet voldoende rotatie van Mitsuba genereren om koning op het schap te worden. Met in ieder land een andere snack-cultuur, diverse imagopercepties tegenover Aziatische snacks en concurrentie van onder andere Private Label was het opzetten van een strategie peanuts, right?

Briefing

Met voornamelijk Private Label producten in het snacksschap is het noo(t)d aan de man als het gaat om product awareness genereren. Laat staan merkbekendheid. Menken Orlando’s bedrijfsdoel om de directe consument te bereiken en daarmee conversies te verhogen voor de gehele Asian snackcategorie (Private Label) was geboren – en dat kon enkel door een onderscheidend merk op te richten: Mitsuba Snacks.

Het Aziatische snackassortiment van Mitsuba werd direct gelist in meerdere Europese landen. Dit vroeg om een globale aanpak, met regionale verschillen. Marketingcommunicatiedoel: een lange termijnstrategie ontwikkelen waarbij het vinden van de potentiële consument voorop stond. De communicatie moest de aandacht trekken voor de gehele Asian snackcategorie én tegelijkertijd voldoende rotatie van Mitsuba genereren om koning op het schap te worden. Met in ieder land een andere snackcultuur, diverse imagopercepties tegenover Aziatische snacks en natuurlijk concurrentie was het opzetten van een strategie peanuts, right?

Via de theorie van Byron Sharp, startten we de ontwikkeling van een onderscheidene merkidentiteit aan de hand van distinctive brand cues en werden deze consistent doorgevoerd in de content. Verschillende formats werden getest om met de best practices in 2022 een verrijkende merkcampagne te lanceren om de memory structures bij de doelgroep uit te bouwen door merkassociaties te vergroten.

Strategie | Aanpak | Resultaat

De insights van de communicatiedoelgroep stond centraal in de content ontwikkeling. Waarbij we voor de ultieme mediamix ook de doorsnee snacklover niet uit het oog moesten verliezen. De focus van de ideale middelenmix lag dan ook op het creëren van mental availability (sharp). De introductie van het merk ging om die reden gepaard met een net aan touchpoints, zoals: tv billboards, adressable tv, (D)OOH, influencers, brand ambassadeur (Vjeze Fur meerdere jaren op rij), social media, Youtube, SEA, website, GIPHY, traditionele pr, retail media en TikTok. Met specifieke geo-targeting rondom fysieke distributiepunten om in-store conversies een laatste push te geven. 

Next step binnen deze lange termijn strategie? Vanuit een breed scala aan touchpoints inclusief bijbehorende data de potentiële doelgroep segmenteren en optimaliseren. Dit doen we aan de hand van Hero, Hub, Hygiene. Waarbij we met grote hero campagnes focussen op de potentiële consument, in de Hub campagnes de converterende doelgroep vasthouden en blijven binden met het merk en in de hygiene fase content toedienen waar de doelgroep naar op zoek is.

Ervoor zorgen dat de potentiële doelgroep continu bereikt wordt, overgaat tot aankoop én fan wordt van het merk (tasting = believing), is een langetermijndoel waar elk merk van droomt. Toch is de spicyness van het merk met succes overgedragen naar de doelgroep als we kijken naar de resultaten van de langetermijncontentstrategie. Deze distributiestrategie heeft ertoe geleid dat Mitsuba in twee jaar tijd rond de 170 miljoen impressies heeft gegenereerd.

Drie jaar lang B2C-communicatie heeft ons inzichten gegeven in de doelgroep. Zo hebben we deze kunnen categoriseren. Dit resulteert in steeds effectievere contentcreatie én media inzet omdat we beter weten wat de doelgroep wilt zien! Vanuit vrijwel enkel brand awareness gefocuste campagnes zijn winkelrotaties stabiel gebleven en zijn ook de verkopen van PL Asian snacks gestegen.

www.freshbridge.nl

www.mitsubasnacks.com

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2022

Content Marketing | The Awards vormen een grootse en feestelijke erkenning voor de beste contentmarketing cases, de beste expertise op gebied van creatie en distributie en de beste mensen en partijen in het vakgebied.

Binnen elk van de vijf award-categorieën wordt door de vakjury een Bronzen, Zilveren en Gouden Award toegekend. De beoordeling van de cases richt zich op de samenhang tussen briefing, strategie, aanpak en resultaten met substantiële aandacht voor consistentie en lange-termijn inzet die eigen is aan contentmarketing.

www.cmta.nl


Lees ook:

[CMTA] Social Inc: De kracht van durven kiezen

[CMTA] Com&co: Agency Life

[CMTA] MPG: Rabobank & Elektrificatie

[CMTA] Familyblend x KPN: Digitaal Opvoeden

[CMTA] M2Media: Hoe Schiphol de zakelijke reiziger opnieuw voor zich won

Partners CMTA 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.