Marketing Report
[Column] Arno Peperkoorn: Be a lion, not a cock!

[Column] Arno Peperkoorn: Be a lion, not a cock!

Mijn rug is nog verbrand. Mijn lever stuitert nog op en neer van de hoeveelheid rosé. De 6 uur slaap in 3 nachten zijn ook nog voelbaar. En ja, ik heb ook nog eens sigaretjes gerookt. Verder ben ik nog onder de indruk van heel veel mooie mensen, verhalen en werk.

Cannes was leuk en mooi.

Maar waar ik nu nog steeds van wakker lig, is helemaal niet mooi. Het is niet leuk en ik kan er niet van slapen. Het irriteerde me daar. En het irriteert me nu misschien nog wel meer. Het leidde tot confrontatie en ergernissen.

Ik heb het niet over de verloren Lions of de Lions die gewonnen hadden moeten worden. Ik heb het over de haantjes in Cannes. De mannen waar vrouwen een blokje voor omlopen. De mannen die op de feestjes, in de zwembaden, bij de lunches, overal… hun handen niet thuis willen houden.

De mannen die vrouwen vol onder hun jurkje grijpen om vervolgens doodleuk te melden dat de vrouw in kwestie zich niet moet aanstellen. De mannen die vrouwen tegen hun bezwete lichaam aan durven te trekken als een soort seksueel roofdier. De mannen die denken dat het de normaalste zaak van de wereld is om allerlei seksuele avances in de oren van een vrouw te fluisteren om vervolgens te melden dat het een grapje was. De mannen die zelfs de volgende ochtend broodnuchter weten te melden dat 't allemaal niet zo erg is.

Het is wel erg! Het is onacceptabel en bijzonder zielig. Een jurkje is een kledingstuk, geen uitnodiging. Zij zit niet te wachten op die ongevraagde lippen op haar mond.

Die mannen. Die mannen moeten echt zeer snel wakker worden. Je gedrag is walgelijk, intimiderend en niet oké. En wie ben ik dan om daar iets over te zeggen, vraagt de dader zich nu af? Ik ben een man die zich schaamt voor jullie. En wij zijn in de absolute meerderheid.

Doe gewoon normaal! Blijf van haar af. Respecteer haar! Voelt dit als een betweterig tik op je vingers? Dat is dan precies de bedoeling.

Herken je jezelf totaal niet? Helemaal prima, dan ben jij in de meerderheid. Wees een echte man en spreek elkaar aan op dit gedrag. Enough is enough.

Be a lion, not a cock!

 ---

Arno Peperkoorn is directeur van Result Recruitment.

www.resultrecruitment.nl
@Arnopeperkoorn

Lees hier meer columns van Arno Peperkoorn

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.