[DCVF Case] De beste merkintroductie van 2021 overtreffen? That’s a graze idea!

[DCVF Case] De beste merkintroductie van 2021 overtreffen? That’s a graze idea!

Snacks van graze, een merk van Unilever, scoren al een paar jaar de pannen van het dak across the pond in Groot-Brittannië. Behalve keilekker is het ook nog eens een bewustere keuze in het schap met tussendoortjes. Vorig jaar koos Unilever al voor De Combinatie van Factoren (DCVF) uit Amsterdam om ook Nederland kennis te laten maken met graze. En ook dit jaar ligt de campagne weer in handen van DCVF.

Uitdaging

De introductie van graze op de Nederlandse markt was namelijk een groot succes. Marktonderzoeksbureau IRI riep het zelfs uit tot de beste introductie van 2021. Hoe ga je daar dan nog overheen? Want ook dit jaar zijn er weer heerlijke nieuwe smaken om kennis mee te maken. Of je nu gek bent op zoet of hartig, trek hebt in nootjes of oat bites: graze biedt voor ieder wat wils.

Insight

We moeten eerst verleiden met superlekkere beelden en in copy, en dán overtuigen met de verrassende voordelen van de gezondere snacks. Want hoe gezond we ook bezig willen zijn, dat lekkere blijft toch het belangrijkst. Door eerst de nadruk te leggen op aspecten waar het water je van in de mond loopt, is de health claim het laatste zetje dat je nodig hebt.

De ACT-factor

Nu Nederland al een jaartje aan het grazen is, is het tijd om een vervolgstap te maken. Daarvoor is de beeldtaal in alle uitingen nóg lekkerder gemaakt. De top-down fotografie van het introductiejaar is vervangen door een ware smaakexplosie. De snacks met minder suiker en calorieën komen lekkerder uit met extra nadruk op smaaksignalen als druipende honing, wolken van cacaopoeder en crispy nacho’s.

nl.graze.comGedrag beïnvloeden met creativiteit. Niet op gevoel, maar op basis van gedragspsychologie en ervaring met grote merken. Dat is wat wij doen. Digital, social, winkelvloer of massamediaal. Zodat jouw doelgroep in beweging komt. Niet voor niets zit ACT in onze naam en in ons DNA.

www.dcvf.nl


Lees ook:

[Case] DCVF steekt de SPARbecue aan!

[Column] Niels Braat: Winkelen – mijn post-lockdown teleurstelling

[Column] Michael van Kerkwijk: Je purpose kan de ijskast in

[Column] Sanne Demir: Op vakantie in de klimaatspagaat

[Column] Rosanne van Oort: All hail to de schrijvende copywriter


www.dcvf.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.