Dentsu wint MediaMarkt Benelux media pitch

Dentsu wint MediaMarkt Benelux media pitch

MediaMarkt heeft na een pitchproces gekozen voor een samenwerking met mediabureau dentsu. MediaMarkt had een mediapitch uitgeschreven waarbij zes bureaus waren uitgenodigd om deel te nemen. De pitch werd begeleid door Geert Debruyne en Henk Plessius van fma.

Benelux-structuur

MediaMarkt heeft veel ambities, waaronder het vergroten van zijn marktaandeel en het behouden van zijn leiderschap in naamsbekendheid. In 2021 ging MediaMarkt over naar een Benelux-structuur. Een van de belangrijkste selectiecriteria was bijgevolg het vermogen van het toekomstige bureau om een geïntegreerde aanpak uit te werken voor alle markten.

De Benelux-organisatie van dentsu en hun mogelijkheid om het bereik te vergroten door de inzichten, strategie en passie van het team gaven de doorslag in de uiteindelijke beslissing. Vanaf mei 2023 wordt dentsu verantwoordelijk voor de off- en online mediastrategie, mediaplanning en -inkoop en het spreekt voor zich dat branding en performance media optimaal worden geïntegreerd.

Kim Vilein, Head of Brand & Campaign Marketing MediaMarkt: "Twee jaar na de samensmelting tot MediaMarkt Benelux zijn we hongerig naar een samenwerking waarin we het medialandschap in de drie landen met een efficiënte, geïntegreerde aanpak kunnen aanvliegen. We zijn gecharmeerd door de aanpak en inzichten van dentsu en hadden meteen het gevoel dat ons toekomstig team onze markt en de uitdagingen waar we voor staan begrijpt. Bovendien geloven we dat denstu een grote meerwaarde kan hebben in het aligneren van de nationale campagnes met onze in-house performance marketingactiviteiten."

Mark van Dijk, CEO dentsu Benelux: "Wij zijn zeer verheugd dat MediaMarkt voor ons heeft gekozen in zowel België als Nederland. Het bewijst dat onze Benelux-organisatie, die nu twee jaar bestaat, in staat is om zo een geweldige klant te kunnen servicen van strategie tot executie. We zien er naar uit om met MediaMarkt een echt succesvol partnership aan te gaan."

www.dentsu.com/nl/nl

www.mediamarkt.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.