Marketing Report
Even bellen met ... Dennis Mensink over personeelsparticipatie Mediatic interview

Even bellen met ... Dennis Mensink over personeelsparticipatie Mediatic

Via een kersverse stichting administratiekantoor (STAK) kunnen werknemers in vaste dienst bij Mediatic een aandeel nemen in het Amsterdamse bureau voor pr en contentmarketing. We willen hier meer over weten en bellen oprichter en eigenaar Dennis Mensink.

Proficiat met deze stap, hoe zijn jullie op het idee gekomen voor mede-eigenaarschap?

Dankjewel! We zijn er heel blij mee. Ik had er al wel eens van gehoord en werd geïnspireerd door een ondernemer die actief is op een heel ander vlak die hier ook mee bezig was. Toen een bevriende advocaat vertelde dat hij dit in andere branches al meerdere malen had toegepast, was ik echt overtuigd. Daarna ben ik het gaan optuigen.

Wat houdt deelname precies in?

Je koopt als deelnemer certicifaten in de STAK. Die certificaten zijn gekoppeld aan een bepaald aandeel in het bedrijf. Dat is interessant wanneer dividend wordt uitgekeerd. En wordt het bedrijf meer waard, dan profiteer je daar op de langere termijn natuurlijk van.

Hoe zit het met de stichting STAK, wordt die door jullie zelf gerund?

Voordeel van een STAK is inderdaad dat je deze zelf kunt runnen en niet voor iedere mutatie langs de notaris moet. We hebben een registeraccountant in de arm geslagen die ervoor zorgt dat de stichtingadministratie altijd accuraat is.

Wat kost deelname?

Over de exacte bedragen doen we geen uitspraken. Het is in ieder geval een faire prijs, zoals je die hanteert bij dit soort transacties.

Traditioneel partnerschap is prijzig en lang niet voor iedereen haalbaar, hoe zit dat bij jullie?

De STAK vertegenwoordigt een substantieel aandeel van het bedrijf, maar niet alle certificaten worden meteen uitgegeven. Voor nieuwe medewerkers moet er ook de mogelijkheid zijn om toe te treden. Zo blijft het redelijk behapbaar. Bovendien hebben we ervoor gezorgd dat de deelnemers gedeeltelijk een lening kunnen krijgen voor het bedrag dat zij nodig hebben.

Wat gebeurt er als iemand met een deelname uit dienst gaat?

Loyaliteit wordt beloond. Vertrek je bij Mediatic, dan dien je je aandelen – of eigenlijk: certificaten – weer in te leveren tegen de actuele waarde. Zo hebben we het vastgelegd. Stille aandeelhouders zullen we dus niet krijgen.

Hoe zien jullie dit concept over een paar jaar gegroeid zijn?

Dan hebben medewerkers die nu nog niet in vaste dienst zijn ook certificaten gekocht. Ook hebben we dan nieuwe medewerkers aangetrokken die certificaathouder zijn geworden. Idee is dat het geheel groeit, net als het bureau zelf. Mochten er mensen vertrekken bij Mediatic, dan komen hun certificaten dus weer beschikbaar.

www.mediatic.nl

Lees ook:

Medewerkers Mediatic mede-eigenaar pr- en contentmarketingbureau

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.