Marketing Report
Gardeners en Waterschap Amstel Gooi en Vecht lanceren dijkgedicht

Gardeners en Waterschap Amstel Gooi en Vecht lanceren dijkgedicht

De komende twee weken prijkt op de Ringdijk in Amsterdam-Oost een dijkgedicht. Het 500 meter lange gedicht is een ode aan de Amsterdamse dijken, geschreven door artiest Sef. Hiermee maakt Waterschap Amstel, Gooi en Vecht iedereen in de regio bewust van de dijken, het onderhoud ervan en de waterveiligheid.

Als iets goed geregeld is, zijn mensen zich daar vaak niet bewust van. Een niet-overstromend Nederland is nou eenmaal (gelukkig) de normaalste zaak van de wereld. Maar er komt heel wat bij kijken. Het onderhoud en verstevigen van onze dijken is een van de meest logische en zichtbaarste kerntaken van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. En dat wordt mogelijk gemaakt doordat iedere inwoner van waterschap Amstel, Gooi en Vecht waterschapsbelasting betaalt.

Lodewijk Bleijerveld, communicatieadviseur van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht: "Met deze activatie willen we de zichtbaarheid voor onze mooie dijken vergroten en tegelijk inwoners van de regio bedanken en erop wijzen dat wij als Waterschap ons werk niet zonder hen kunnen doen."

De activatie wordt afgetrapt in Amsterdam, met een dijkgedicht van Sef, de eerste dijkdichter. Komende jaren wil Gardeners de bedank-activatie met Waterschap Amstel, Gooi en Vecht doorzetten in andere steden binnen de provincies waar Waterschap Amstel, Gooi en Vecht de dijken onderhoudt (Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland).

Dijk van een gedicht

Een ambtenaar in functie. Haar titel waardig.
Wie houdt een indringer tegen als het nodig is.
Door haar strenge deurbeleid kan het Oosten slapen.
En weten allebei mijn voeten goed wat droogte is.
Heldhaftig, barmhartig en vastberaden.
Bewoners, wandelaars, gasten van La Vallade.
Waakt over ons allemaal, dus wij doen alles met haar samen.
Een dijk om door een ringetje te halen.

 Het dijkgedicht is ongeveer twee weken te zien op de Ringdijk in Amsterdam-Oost. Het dijkgedicht is door straat-artist Daan Wille van TeamBlazin op de dijk geplaatst met natuurvriendelijke verf waardoor het gedicht vanzelf weer verdwijnt.

www.agv.nl
www.gardeners.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.