Mark Rutte en Micky Adriaansens schuiven aan bij De Ondernemer Kiest

Mark Rutte en Micky Adriaansens schuiven aan bij De Ondernemer Kiest

New Business Radio staat dinsdagmiddag geheel in het teken van de verkiezingen. In De Ondernemer Kiest zijn onder meer premier Mark Rutte en EZK-minister Micky Adriaansens te gast.

De Ondernemer Kiest

Presentatoren Ron Lemmens en Roland Tameling ontvangen met gastheer Hans Biesheuvel (ONL) in de studio in Den Haag ondernemers, economen en politici om vooruit te blikken op de Provinciale Staten Verkiezingen. Op elk heel en half uur praat Tamara Bok luisteraars en kijkers bij over het laatste ondernemersnieuws.

In de studio in Den Haag zijn naast premier Mark Rutte en EZK-minister Micky Adriaansens ook Ilona Lagas (BBB, lijsttrekker Eerste Kamer), Elrie Bakker (JA21/lijsttrekker Gelderland) en de Tweede Kamerleden Laurens Dassen (Volt), Mustafa Amhaouch (CDA), Romke de Jong (D66) en Farid Azarkan (Denk) te gast.

Zij worden geïnterviewd door Paul van den Bosch en Hans van Soest (AD) en Thomas Hendriks en Jonathan van Noord (De Ondernemer). ONL-voorman Hans Biesheuvel geeft duiding bij de interviews.

Factchecking

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen checkt het AD in samenwerking met onderzoeksplatform Pointer en Nieuwscheckers verkiezingsprogramma's, beloftes en beweringen van politieke partijen. Factchecking dus. John van den Oetelaar, die zich hier de afgelopen maanden mee heeft beziggehouden, praat ons bij over de bevindingen.

Begrijpt Nederland de Provinciale Staten Verkiezingen? Wat doet die enorme keuze aan politieke partijen met ons stemgedrag en wat vindt Patrick Wessels als consumentenpsycholoog van hun keuzes, hun aanpak ons te overtuigen?

Ondernemerskabinet

De Ondernemer introduceerde rond Prinsjesdag vorig jaar een heus Ondernemerskabinet. Met als vanzelfsprekend ondernemers uit verschillende branches, met verschillende achtergronden en vanuit die gedachten met een duidelijke boodschap. Premier Annemarie van Gaal en kabinetsadviseur Cor Molenaar presenteerden hun ministersploeg toen op Paleis Soestdijk, waarvan er dinsdag 14 maart aantal in De Ondernemer Kiest te gast zijn en hun vragen stellen aan premier Rutte en EZK-minister Adriaansens.

Saskia Griep bijvoorbeeld, van reisorganisatie Better Places. En Jan de Keijzer, met zijn online marketingbureau. De jonge ondernemer Frederiek van Ruiten heeft een eigen camperverhuurbedrijf en Kim Trotz is co-founder van The Freelance Qommunity. Gert-Jan Dekker runt Rataplan, een onderneming zonder winstoogmerk. Met Rataplan baat hij 30 kringloopwinkels uit, alsmede fietsenstallingen op NS-stations. Ook Maurice Crusio is minister in het Ondernemerskabinet, als mede-eigenaar van een kapsalon en voorzitter van ANKO, de kappersorganisatie.

En zeker, ook Annemarie van Gaal en econoom/bijzonder hoogleraar Cor Molenaar zien we in De Ondernemer Kiest.

Econoom Lex van Teeffelen heeft het niet zo op de politiek, op ambtenaren. Hij pleitte eerder voor het afschaffen van alle subsidies. Lex van Teeffelen, lector Hogeschool Utrecht/Financieel-Economische Innovatie: "Er zijn te veel ambtenaren mee bezig. Ambtenaren in Den Haag hebben geen verstand van ondernemen. Ik moet elke keer uitleggen wat ondernemen is. Elke ambtenaar op het ministerie van Economische Zaken en Klimaat moet eerst vijf jaar ondernemer zijn geweest."

Lex Van Teeffelen legt in De Ondernemer Kiest onder meer uit waarom hij als wetenschapper zo met bewindslieden en politiek bezig is, en waarom de Provinciale Staten Verkiezingen voor ondernemers belangrijk zijn. Of... niet.

Kijken en luisteren

Deze vooruitblik op de Provinciale Staten Verkiezingen met ondernemers en politici is te volgen op de websites van De Ondernemer, AD, hun regionale nieuws-websites en New Business Radio en na afloop terug te beluisteren als podcast.

De Ondernemer Kiest is een samenwerking tussen De Ondernemer, AD, ADR Nieuwsmedia, New Business Radio en ONL.

www.deondernemer.nl

www.ad.nl

www.dpgmediagroup.com

www.newbusinessradio.nl

www.onl.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.