Marketing Report
[Marketing Report Radio] René Zeedijk over onderzoeken: Digital Ad Spend, online audiomarkt en bereikscijfers

[Marketing Report Radio] René Zeedijk over onderzoeken: Digital Ad Spend, online audiomarkt en bereikscijfers

Iedere maand bespreekt René Zeedijk, Directeur Business Development bij Mediabureau ZIGT, in de uitzending van Marketing Report op New Business Radio actuele ontwikkelingen in de wereld van media en marketingcommunicatie. In de uitzending van 20 april vertelt hij over onder meer het Digital Ad Spend-onderzoek.

René Zeedijk: “Twee keer per jaar wordt de Digital Ad Spend bekendgemaakt. Digital is het enige mediumtype dat het afgelopen jaar is gestegen, 6 procent om precies te zijn. Vorig jaar was de vraag of digital zou gaan plussen, en dat is dus gebeurd. Digital outdoor is het enige onderdeel dat niet is gestegen, dat heeft veel last gehad van het feit dat we allemaal binnenzitten. Met name performance campagnes waren er veel afgelopen jaar, maar ook e-commerce. Search is weer een enorme stijger geweest, bij Google. Er ging 2,34 miljard euro naar digital, waarvan bijne de helft Search en dat is alleen nog maar Nederland. Daar verandert ook niet veel in, iets als Bing heeft maar 8 procent van de markt.”

René duikt verder in de stijgende uitgaven en mogelijkheden van digitale audio en het bereiksonderzoek voor de media dat in de steigers staat. 

Luister het volledige radio-optreden van René hier:

www.zigt.nl

Luister hier de volledige radio-uitzending van 20 april 2021 terug:

Meer podcasts over marketing vind je hier: marketingreport.nl/podcastMarketing Report is iedere derde dinsdag van de maand te horen op New Business Radio van 18:30 tot 20:00 uur.  

Marketing Report Radio is een initiatief van Media Meetings & Magazines en Mediabureau ZIGT en wordt gesponsord door Logitech for Business en Clarity.


www.logitech.com
www.clarity.pr  

   

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.