Mediahuis investeert in softwarebedrijf Smooved

Mediahuis investeert in softwarebedrijf Smooved

Mediahuis investeert in het Belgische Smooved, een PropTech scale-up die met innovatieve softwareoplossingen vastgoedmakelaars helpt hun klanttevredenheid te verhogen en zo meer verkoopmandaten te genereren. De investering die Mediahuis doet in Smooved, behelst een minderheidsbelang; hoe groot die is wil Mediahuis niet bekend maken.

De groei-investering van Mediahuis moet de activiteiten van Smooved in de Belgische markt verder uitbreiden en de voorbereiding op internationalisering van het bedrijf ondersteunen. Met de investering in Smooved zet Mediahuis een verdere stap in de PropTech-markt.

Smooved stelt vastgoedmakelaars in staat om meerwaardediensten aan te bieden aan hun klanten, zoals de optimalisatie van energie- en telecomcontracten. Daarnaast helpt Smooved makelaars om authentieke klantenreviews te verzamelen en te delen op verschillende online platforms.

Die reviews spelen een centrale rol op HouseMatch, een platform dat Smooved afgelopen zomer lanceerde als de TripAdvisor voor vastgoedmakelaars. Met behulp van kustmatige intelligentie krijgen vastgoedeigenaren de beste makelaars match gebaseerd op hun pand en persoonlijke verwachtingen.

2019

Het bedrijf werd in 2019 in Brussel opgericht door drie jonge ondernemers. Smooved heeft 20 medewerkers in dienst, waarmee het 1 op de 5 Belgische transacties ondersteunt. Smooved heeft partnerships met de grote vastgoedmakelaarsgroepen, waaronder Dewaele, Heylen Vastgoed, Immo Francois, Hillewaere, Century 21 en Living Stone.

Smooved zal de investering van Mediahuis gebruiken om de ontwikkeling van haar dienstverlening in België te versnellen en in parallel zich voor te bereiden op de internationale expansie van het bedrijf.

Patrick De Wachter, Business Development Director bij Mediahuis Marketplaces: : “Binnen Mediahuis Marketplaces geloven we erg in het groeipotentieel van de PropTech-markt in Europa. Smooved heeft de ideale set van producten en dienstverlening om in deze markt een essentiële speler te worden. De combinatie van hun aanbod om zowel de consument als de makelaar te ontzorgen , samen met de mogelijkheid om erg waardevolle verkoopmandaten aan te leveren aan de makelaars, plaatst hen in de ideale positie. Bovendien geloven we erg in het sterke en gedreven team van Smooved om dit waar te maken.”

Nathan Coox, CEO en co-founder van Smooved: “We zijn enthousiast om samen te werken met Mediahuis, een mediareus met een sterke reputatie van investeren in en ondersteunen van innovatieve digitale bedrijven in de PropTech sector. Deze investering bevestigt onze visie en missie om de vastgoedsector te transformeren met onze baanbrekende technologie en service. We zijn ervan overtuigd dat we met de expertise en het netwerk van Mediahuis, Smooved naar een hoger niveau kunnen tillen en de toonaangevende PropTech speler in Europa kunnen worden.”

www.mediahuis.com

www.smooved.be

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.