Marketing Report
NRC introduceert podcastserie Boven Water nieuws

NRC introduceert podcastserie Boven Water

Nederland loopt grote risico’s door klimaatverandering. Maar onze toekomst hebben we deels zelf in de hand. Floor Boon en Maarten Dallinga onderzoeken in de zesdelige podcastserie Boven Water van de NRC wie aan zet zijn om ontwrichtend extreem weer zoveel mogelijk te voorkomen.

Extreem weer door klimaatverandering

Ernstige overstromingen, langdurige hittegolven, vernietigende natuurbranden. Ook Nederland heeft en krijgt te maken met extreem weer door klimaatverandering. In deze verhalende podcastserie vragen Floor Boon en Maarten Dallinga zich af welke klimaatscenario’s voor de komende decennia realistisch zijn en hoe ontwrichtend extreem weer nog zoveel mogelijk kan worden voorkomen.

In Zeeland duiken Maarten en Floor in het verhaal van de Watersnoodramp – op 1 februari 2023 zeventig jaar geleden. In Limburg delen slachtoffers van de overstromingen van 2021 hun indringende verhalen. En in Zuid-Frankrijk, dat volgens deskundigen het klimaat van de Nederlandse toekomst heeft, stuiten Floor en Maarten plots op een natuurbrand.

Boven Water

Terwijl een ruime meerderheid van de Nederlanders zich zorgen maakt over klimaatverandering, doet Nederland – net als de meeste andere landen – volgens deskundigen te weinig om ontwrichtend extreem weer zoveel mogelijk te voorkomen. Wie is of zijn aan zet? Overheden, grote bedrijven, burgers? In Boven Water onderzoeken Maarten en Floor of we als samenleving kunnen veranderen en hoe we dat kunnen doen.

Boven Water is vanaf 18 januari te beluisteren in alle podcastapps. 

www.nrc.nl/bovenwater

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.