Marketing Report
Ook Qmusic schrapt bureaucommissie

Ook Qmusic schrapt bureaucommissie

In navolging van andere mediapartijen schaft ook Qmusic de 15 procent bureaucommissie af. Dat gebeurt per 1 januari 2019.

Verkoopdirecteur Rob Beijersbergen: "Door  de bureaucommissie ook af te schaffen, dragen we bij aan een nieuwe uniforme marktstandaard. Hiermee geven we gehoor aan de wens van het overgrote deel van onze klanten voor een eenduidig inkoopsysteem zonder onnodige verwarring. Uit een rondvraag blijkt dat veruit de meeste relaties voorstander zijn van een eenduidig systeem en dus opteren voor een gehele radiobranche zonder bureaucommissie. Om die reden hebben we besloten om mee te gaan met de trend die op dit moment in de markt gaande is en de bureaucommissie af te schaffen. Door de markt snel te volgen hopen wij dat de benodigde aanpassingen in de diverse systemen en contracten soepel zijn in te passen."

Ster was begin dit jaar de eerste met de afschaffing van de bureaucommissie, in lijn met het nieuwe commerciële beleid. Andere partijen als RTL, Talpa Network, BrandDeli en The Media Exchange gaven in september aan dat ze de commissieregeling af willen schaffen per 1 januari 2019.

 

Meld je hier aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.