Marketing Report
[Podcast] Mark de Kock: QR-codes komen terug!

[Podcast] Mark de Kock: QR-codes komen terug!

Mark de Kock is een marketingstrateeg die vanuit Zwitserland merken over de hele wereld adviseert over onder meer innovatie en – veelal digitale – strategie. In Nederland is hij betrokken bij Pathé Thuis, een video-on-demandplatform dat enkele duizenden films biedt die in de bioscoop hebben gedraaid. Hij vertelt over de stand van zaken in de digitale wereld.

“Mijn ogen zijn op dit moment alleen op Azië gericht. Er gebeurt daar heel veel waar de infrastructuur ook al voor ligt, zoals mobiele netwerken, en waar mensen gewend zijn om dingen te doen die wij in de westerse wereld nog niet zo gewend zijn. Je koopt daar bijvoorbeeld producten met je telefoon, terwijl die producten alleen maar een visuele vertolking zijn aan de muur. Je scant dus een product dat bij je thuis wordt bezorgd."

"QR-codes die hier al jaren zijn afgeschreven, zijn daar een standaard betaalmiddel geworden. Beyond the hype. Ik weet zeker dat ze deze kant weer opkomen. De marketeers en de merken wilden ze eerder al inzetten en deden daar veel moeite voor. Ze verloren de praktijk uit het oog. De meeste smartphones hebben nu geen aparte app meer nodig om ze te scannen, dat gaat direct met de camera.” 

Wil je weten wat de techniek nog meer voor ons in petto heeft vanuit het oosten? Luister nu de podcast. 
Meer podcasts op gebied van media en marketingcommunicatie zijn te vinden op www.marketingreport.nl/podcast.

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief