Marketing Report
Sanoma vergroot belang in Scoupy

Sanoma vergroot belang in Scoupy

Sanoma maakt tijdens de eerste editie van de Media Summer Sessions bekend, dat Sanoma haar belang in Scoupy verder vergroot. Maurits Priem gaat Scoupy vanaf 1 september leiden. De oprichters van Scoupy gaan zich richten op internationale expansie van het platform.

Kees Wilbrink, commercieel directeur van Sanoma: "Zes jaar geleden is Sanoma als investeerder ingestapt in een startup. We integreren nu een succesvol en zeer snel groeiende scale-up verder in ons portfolio. Hiermee maken we het voor onze adverteerders nog aantrekkelijker en eenvoudiger om de propositie van Scoupy te combineren met het bereik van Sanoma."

Susan Duinhoven, CEO en president van Sanoma Corporation: "Scoupy is een mooi voorbeeld van hoe Sanoma de komende jaren wil groeien. Kleinere acquisities aanvullend op de bestaande business die tegelijkertijd voordelen creëren voor zowel consumenten als adverteerders en kunnen profiteren van de infrastructuur van Sanoma."

De oprichters van Scoupy; Geert Luyendijk, Jeroen Lubbers en Valentijn Bras, gaan zich richten op uitbreiding in het buitenland.

Bras: "Na de snelle groei in Nederland kijken we nu naar andere landen. We blijven middels zitting in de raad van advies betrokken in Nederland. De ontwikkeling in Nederland is een belangrijke springplank voor het buitenland."

Maurits Priem, nu Strategy Director Central Europe van Essity, gaat Scoupy vanaf 1 september leiden. Priem bekleedde meerdere (inter)nationale rollen bij Essity en Heinz. 

Priem: "Ik kan niet wachten om bij te dragen aan de volgende fase van Scoupy: een succesvol platform, met een zeer gedreven team en maandelijks honderdduizenden actieve gebruikers, dat bijna voor ieder A-merk in Nederland actief is. Samen met onze klanten gaan we de toekomst van conversiegerichte en datagedreven marketingoplossingen verder vormgeven."

www.sanoma.nl
www.scoupy.com

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.