Marketing Report
Shopify lanceert Translate & Adapt nieuws

Shopify lanceert Translate & Adapt

Shopify komt met de tool Translate & Adapt. Die voorziet merchants van een gelokaliseerde klantreis door onder andere accurate vertalingen in de lokale taal en lokalisaties van productpagina’s.

In de hele regio helpt Shopify retailers van elk formaat om internationaal te verkopen, en dat blijkt: de internationale uitgaven van Shopify-merchants in EMEA zijn in 2021 met 117,5 procent gestegen. Ook in Nederland zit cross-border in de lift: e-tailers verkopen nu aan gemiddeld 5 internationale markten op Shopify. En Nederlandse merchants die gebruik maken van Shopify Markets verkopen hiermee zelfs aan gemiddeld 9 internationale markten. Meer dan de helft (58 procent) van al het verkeer naar Shopify-winkels in Nederland wordt gedreven door internationale kopers, waarbij 45 procent van de totale verkoop afkomstig is van buiten Nederland.

Lokale klantervaring

Bij internationale handel draait alles om de details; consumenten verwachten een lokale ervaring. Shopify Translate & Adapt helpt merchants om de customer journey te lokaliseren door bijvoorbeeld de webshop in verschillende talen te vertalen met zowel handmatig als automatisch vertalen en het aanpassen van op maat gemaakte content voor iedere markt.

www.shopify.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.