Marketing Report
SpotOpp maakt een strategische marktanalyse makkelijk

SpotOpp maakt een strategische marktanalyse makkelijk

Het maken van een strategische marktanalyse is tot dusver een complex en arbeidsintensief proces gebleken. Vaak is de input gebaseerd op de inzichten van één of een paar personen. SpotOpp kan door slimme software organisaties helpen met het snel doorgronden van een markt. Van het opstellen van de analyse tot het interpreteren van de uitkomsten.

Marion Panhuijzen, oprichter van SpotOpp: "Om de juiste beslissingen te kunnen nemen, hebben managers snel de juiste informatie nodig. Onze tool maakt dat nu mogelijk. We digitaliseren het hele proces waarmee het opstellen van een goede marketinganalyse een stuk gemakkelijker is geworden."

Marktinzichten

SpotOpp begeleidt organisaties met het analyseproces en ondersteunt bij de interpretatie van de uitkomsten. Dankzij de tool kunnen meerdere medewerkers input geven.

Marion Panhuijzen: "Dat maakt de verkregen inzichten een stuk betrouwbaarder. Bovendien gebruikt ons systeem erkende marketingmodellen, waardoor ook bedrijven zonder marketingafdeling tot een sterke analyse kunnen komen. Bedrijven krijgen zo razendsnel inzicht in de potentie van elke product-markt-combinatie. Met SpotOpp worden marktanalyses automatisch opgeslagen en bijgewerkt zodra collega's nieuwe informatie aanleveren. De data wordt daardoor bij elk gebruik steeds beter en bruikbaarder.”

Verbanden leggen

Marion Panhuijzen: “Managers verzamelen nu vaak allerlei gegevens in Excel, PowerPoint en Word. Met alle problemen en risico’s op gecorrumpeerde formules van dien. Dat maakt het ontwikkelen van een goede strategische marketinganalyse niet aantrekkelijk. Met SpotOpp worden automatisch de juiste vragen gesteld en wordt informatie makkelijk en overzichtelijk samengevoegd. Dat maakt ook het vinden van verbanden een stuk simpeler. De tool optimaliseert het strategieproces. Dat bepaalt voor welke markten en aanpak je kiest, en geeft zo richting aan de operationele activiteiten."

www.spotopp.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.