STICK ontwikkelt campagne RAAK Zero Sugar

STICK ontwikkelt campagne RAAK Zero Sugar

STICK is verkozen tot het reclamebureau van siropenmerk RAAK en heeft samen met het merk de merkstrategie en multimediacampagne voor siropen ontwikkeld.

De campagne gaat van start met de pay-off: Zoooo, dat is RAAK, maar dan zonder suiker!. Een tv-commercial met aanvullende onlinevideo's, advertenties en abri's vormen de aftrap van de campagne. 

RAAK Zero Sugar

RAAK heeft een marktonderzoek uitgevoerd, waar belangrijke inzichten naar voren zijn gekomen over het merk en wat de consument belangrijk vindt bij het kopen van (fris)dranken. Zo bleek dat men wil minderen met suiker, maar niet wil inleveren op smaak en dat een brede keuze aan smaken belangrijk is. Eva Dickmann, Brand Manager van RAAK: "Met Zero Sugar siroop in de hoofdrol van de campagne laten we zien dat je met RAAK zowel lekker als verantwoord kunt genieten. Daarnaast hebben wij ingespeeld op de behoefte van de consument die een brede keuze aan diverse smaken belangrijk vindt en is RAAK Zero Sugar siroop verkrijgbaar in 8 varianten."

Weer even kind zijn

RAAK heeft na een pitch bewust gekozen voor creatief bureau STICK. Samen zijn ze afgelopen periode bezig geweest aan een merkstrategie en campagne. RAAK blijft in de campagne dicht bij zichzelf. Marijn Peters, creatief directeur bij STICK: "RAAK is het merk dat ons terugbrengt naar de goede en grappige herinneringen van onze kindertijd. In de commercial gaan we op humoristische wijze terug naar deze herinneringen en roepen we iedereen op weer even te luisteren naar het innerlijke kind."

Samen maakt trots

Bij de totstandkoming van de campagne is het hele bedrijf betrokken. Vanaf de conceptfase tot en met de realisatie van de films en uitingen hebben werknemers geholpen. Van siroopmaker tot kantoorpersoneel. Eva Dickmann: "Samen zorgen we dag in dag uit ervoor dat RAAK beschikbaar en toegankelijk is voor iedereen. Zo ontstond het idee om het gehele bedrijf erbij te betrekken. Heel bijzonder die betrokkenheid en samenhorigheid binnen ons bedrijf. Collega’s figureren zelfs mee in de films!"

De campagne is te zien op televisie, online en via digital OOH.

Credits:

Klant: RAAK, United Soft Drinks | Verantwoordelijk bij klant: Eva Dickmann, Thari Hesselink | Bureau: STICK, bureau voor groei | Account: Tom Kwant | Strategie: Thom van der Bijl | Creatie: Rochelle van Dinter, Bob Jonk, Marijn Peters | Productiemaatschappij: Ministry of Frames | Regisseur: Bas Goossens | Producer: Lieve Claessens

www.stick.nl

www.raak.nl

www.usd.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.