Sweet Dreams opent Nederlands Film Festival 2023

Sweet Dreams opent Nederlands Film Festival 2023

Sweet Dreams van regisseur en scenarist Ena Sendijarević is de openingsfilm van de 43e editie van het Nederlands Film Festival (NFF). 

Sweet Dreams

Ena Sendijarević, Regisseur Sweet Dreams: "Ik ben ontzettend vereerd dat mijn tweede speelfilm Sweet Dreams de openingsfilm van het Nederlands Film Festival is. Met deze satirische periodefilm over een Nederlands-Indonesische familie die probeert om te gaan met hun erfgoed, wilde ik invoelbaar maken hoe het koloniale verleden doorwerkt in onze huidige relaties met elkaar."

Silvia van der Heiden, Algemeen Directeur NFF: "In Sweet Dreams geeft Ena Sendijarević een eigenzinnige en vernieuwende kijk op de Nederlandse koloniale geschiedenis. Dankzij Ena’s unieke beeldtaal en een cast voor wie de rollen gemaakt lijken te zijn, is de film een absurdistische duik in een pijnlijk verleden. Sweet Dreams blijft nog lang nagonzen. Ik ben er trots op dat we met deze film de 43e editie van het Nederlands Film Festival openen."

Filmproductie

Ena Sendijarević (Take Me Somewhere Nice) regisseerde en schreef het scenario van de film Sweet Dreams. De cast bestaat uit Renée Soutendijk, Hayati Azis, Lisa Zweerman, Florian Myjer, Muhammad Khan, Hans Dagelet, Rio den Haas en Peter Faber. De speelfilm is geproduceerd door Lemming Film, in coproductie met Plattform Produktion, Film Ï Vast, Talamedia en in samenwerking met VPRO. Sweet Dreams is met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, CoBo, Swedish Film Institute, CNC Tax Rebate International Productions en Creative Europe Media tot stand gekomen. Distributeur Gusto Entertainment brengt de openingsfilm vanaf 28 september uit in de bioscopen en filmtheaters. 

NFF 2023

De 43e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van 22 tot en met 29 september 2023. De voorverkoop start op donderdag 1 juni. 

www.filmfestival.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.