[Vacatures] NRC zoekt een Database Marketeer

[Vacatures] NRC zoekt een Database Marketeer

NRC is per direct op zoek naar een:

Database Marketeer (32-40 uur per week)

NRC opereert in een medialandschap dat in razend tempo verandert en zit zelf ook bepaald niet stil. Dat vraagt wat van onze organisatie en onze mensen. Wil jij bijdragen aan de verdere groei en digitale transformatie van NRC? En heb je passie voor marketing en data? Dan is dit de baan waar je naar op zoek bent.

Wat ga je doen als database marketeer?

Jij werkt als database marketeer in het Marketing Automation (MA) team en in jouw rol voer je selecties, testen en data analyses uit ten behoeve van marketingcampagnes voor alle kanalen bij NRC. Je gaat werken in een uitdagende functie, waarin je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt en omringd wordt door specialisten op het gebied van digitale communicatie en data engineering. We werken in een klein, hecht team, dat in nauwe samenwerking met de redactie en het marketingteam van NRC zorgt dat de digitale uitgaven van NRC (nrc.nl, apps, podcasts en nieuwsbrieven) het beste podium voor kwaliteitsjournalistiek zijn en blijven. Onze werksfeer is professioneel maar informeel.

 • Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van data gestuurde multichannel campagnes om nieuwe abonnees te werven en bestaande abonnees te servicen.
 • Je programmeert en optimaliseert meerstaps campagnes in de campagne management omgeving, maakt dataselecties voor direct marketing en zorgt dat de complete campagneflow klopt.
 • Samen met het team beheer je de datastromen binnen de MA omgeving en vanuit en naar het datawarehouse.
 • Je draagt zorg voor een effectieve en efficiënte benadering van (potentiële) klanten van NRC. Zo bouw je bijvoorbeeld mee aan 22 redactionele nieuwsbrieven en zorg je voor optimalisaties.

 

Wie ben jij?

Wij zoeken iemand die weet te innoveren op het gebied van MA en CRM. Je houdt ervan om mensen bij elkaar brengen om de beste technische oplossing voor complexe problemen te vinden en inspireert anderen graag met je kennis over de nieuwste technieken binnen jouw vakgebied. Je verliest daarbij de interne (andere afdelingen) en externe klant (lezers) nooit uit het oog. Je beschikt ook over de volgende competenties en ervaring:

 • Minimaal 3 jaar ervaring als database marketeeer en het maken van database selecties voor marketing campagnes – bonuspunten als je eerder met Selligent hebt gewerkt
 • Ervaring met het maken van (campagne-)selecties met behulp van SQL
 • Ervaring met ontwikkelen in Microsoft SQL Server (bijv. optimalisatie van T-SQL code, indexen etc.)
 • Sterke communicatieve vaardigheden, waardoor je in de rol continu op de hoogte weet te blijven van de wensen en belangen van de verschillende stakeholders. Ook ben je resultaatgericht en bied je efficiënte oplossingen die verschillende afdelingen binnen NRC helpen hun doelstellingen te behalen.

 

Functievereisten

 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring
 • Minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Ervaring met SQL en database structuren
 • Kennis en ervaring met Selligent is een pré
 • Bekend met werken in scrum-teams is een pré

 

We vinden het belangrijk dat mensen vanuit een diversiteit aan achtergronden en ervaringen een bijdrage leveren aan de organisatie. Bij ons kun je zijn wie je wilt zijn. Want van elkaars verschillen kunnen we leren. Het motto Lux et Libertas (Licht & Vrijheid) maakt deel uit van de beginselen en cultuur van NRC.

Wat bieden we?

Buiten dat de basiszaken prima geregeld zijn (salaris, vakantiedagen, NS Businesscard die je ook privé mag gebruiken, etc.) krijg je een leuke baan met veel vrijheid en zelfstandigheid om je eigen rol in te vullen. Tegelijkertijd sta je er niet alleen voor en heb je voldoende mensen om je heen om mee te sparren. Je werkt op een inspirerende plek in het hart van Amsterdam op het Rokin met op de 6e etage een dakterras met uitzicht over de stad. Er zijn volop opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, binnen en buiten de eigen NRC Academie.

Contactgegevens

Bij interesse kun je solliciteren door een motivatiebrief en cv hier. Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Luuk Willekens, L.Willekens@nrc.nl.

www.nrc.nl

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.