Marketing Report
[Vacatures] NRC zoekt een Front-end e-mail developer vacatures

[Vacatures] NRC zoekt een Front-end e-mail developer

NRC is per direct op zoek naar een:

Front-end e-mail developer

NRC opereert in een medialandschap dat in razend tempo verandert en zit zelf ook bepaald niet stil. Dat vraagt wat van onze organisatie en onze mensen. Wil jij bijdragen aan de verdere groei en digitale transformatie van NRC? En heb je passie voor nieuwsbrieven en templates? Dan is dit de baan waar je naar op zoek bent.

Wat ga je doen als e-mail developer?

Als e-mail developer ben je onderdeel van het Marketing Automation-team binnen NRC en ben je de voorloper op alles wat te maken heeft met mailtemplates, nieuwsbrieven en campagnes. In jouw rol ben je het centrale aanspreekpunt voor het ontwikkelen en onderhouden van e-mail campagnes en templates voor alle kanalen bij NRC.

Je gaat werken in een uitdagende en dynamische functie, waarin je dagelijks schakelt met collega’s uit verschillende afdelingen om hun e-mail uitingen naar het volgende niveau te tillen. Waar zij zelf de nieuwsbrieven opmaken, zorg jij dat ze dit zo makkelijk mogelijk kunnen uitvoeren. Hierin ben jij de expert op het gebied van e-mail campagnes, waarbij jij technische en inhoudelijke ondersteuning biedt aan de verschillende teams.

Met het Marketing Automation-team kom je terecht in een kleine, hechte club aan experts dat nauw samenwerkt met de redactionele, marketing en commerciële teams van NRC. Samen zorgen we ervoor dat de digitale uitgaven van NRC (nrc.nl, apps, podcasts en nieuwsbrieven) het beste podium voor kwaliteitsjournalistiek zijn en blijven. Onze werksfeer is professioneel, maar informeel.

 • Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en ondersteuning van gestandaardiseerde e-mail templates bij NRC;
 • Je helpt diverse afdelingen met het door ontwikkelen van e-mail marketing campagnes;
 • Je werkt samen met designers, copywriters en marketeers aan welkomsttrajecten voor nieuwe lezers en abonnees;
 • Je bouwt aan een op-maat-gemaakt nieuwsbrieven-systeem dat gebruikt wordt door meer dan vijftig redacteuren.

 

Wie ben jij?

Wij zoeken iemand die weet te innoveren en voorop wil lopen op het gebied van e-mail marketing en front-end development. Je houdt ervan om te zorgen dat onze e-mails er overal goed uitzien, maar gaat ook niet bij de pakken neerzitten als Outlook weer maar eens tegenwerkt. De kennis die je hebt opgedaan deel je ook met collega’s en je denkt mee over pragmatische oplossingen voor niet altijd alledaagse problemen. Je beschikt ook over de volgende competenties en ervaring:

 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring met het coderen, testen en ondersteunen van e-mail templates en nieuwsbrieven – bonuspunten als je dit in Selligent hebt gedaan;
 • Je gemakkelijk designs kunt vertalen naar code en ervoor kan zorgen dat deze in zoveel mogelijk e-mail clients goed werken of een gedegen optie hebben om op terug te vallen;
 • Je niet bang bent om zelf ook in design software zoals Figma of Adobe XD aan de slag te gaan om concepten en designs voor mailings te maken;
 • Sterke communicatieve vaardigheden, waardoor je in de rol continu op de hoogte weet te blijven van de wensen en belangen van de verschillende stakeholders. Ook ben je resultaatgericht en bied je efficiënte oplossingen die verschillende afdelingen binnen NRC helpen hun doelstellingen te behalen.

 

Functievereisten

 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring
 • Minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Ervaring met e-mail gerelateerde HTML en CSS
 • Kennis en ervaring met Selligent en Litmus is een pré
 • Bekend met werken in scrum-teams is een pré

 

We vinden het belangrijk dat mensen vanuit een diversiteit aan achtergronden en ervaringen een bijdrage leveren aan de organisatie. Bij ons kun je zijn wie je wilt zijn. Want van elkaars verschillen kunnen we leren. Het motto Lux et Libertas (Licht & Vrijheid) maakt deel uit van de beginselen en cultuur van NRC.

Wat bieden we?

Buiten dat de basiszaken prima geregeld zijn (salaris, vakantiedagen, NS Businesscard die je ook privé mag gebruiken, etc.) krijg je een leuke baan met veel vrijheid en zelfstandigheid om je eigen rol in te vullen. Tegelijkertijd sta je er niet alleen voor en heb je voldoende mensen om je heen om mee te sparren. Je werkt op een inspirerende plek in het hart van Amsterdam op het Rokin met op de 6e etage een dakterras met uitzicht over de stad. Er zijn volop opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, binnen en buiten de eigen NRC Academie.

Contactgegevens

Bij interesse kun je solliciteren door een motivatiebrief en cv hier. Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Luuk Willekens, L.Willekens@nrc.nl.

www.nrc.nl

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.