Yune helpt COC met ontmoetings-app voor minderjarigen

Yune helpt COC met ontmoetings-app voor minderjarigen

Contentmarketingbureau Yune, onderdeel van IPG Mediabrands, heeft voor COC Nederland belangeloos een online campagne ontwikkeld ter promotie van de app Jong&Out. Jong&Out is een app waarmee LHBTI-jongeren onder de 18 jaar met elkaar in contact kunnen komen.

COC Nederland, de Nederlandse belangenorganisatie van LHBTI-personen, ontwikkelde een app om het mogelijk te maken dat tieners in een eigen omgeving over un gevoelens kunnen praten, terwijl dat niet altijd vanzelfsprekend is. Het platform Jong&Out bestaat sinds 2007; daar komt nu een app bij.

Via de app kunnen jongeren nieuwe vrienden maken en met elkaar praten over hun coming-out, de liefde en gender. De social media app biedt toegang tot een community van duizenden LHBTI-jongeren. De identiteit van de jongeren wordt bij aanmelding gecontroleerd via een check met hun legitimatiebewijs zodat alleen jongeren tot en met 18 jaar deelnemen. Ook zijn er duidelijke huisregels en wordt de app gemodereerd. Dat voorkomt nepaccounts en online pesten. Naast de app worden ook offline onder de noemer COC’s Jong&Out activiteiten voor LHBTI-jongeren op 23 verschillende plekken in Nederland georganiseerd. 

Astrid Oosenbrug, voorzitter van COC Nederland: “Jongeren zijn zich vaak al vroeg bewust van hun gevoelens maar kunnen daar in hun eigen omgeving niet altijd over praten. De Jong&Out-app biedt ze een unieke, veilige omgeving om anderen te ontmoeten, zodat ze er niet alleen voorstaan.”

Onderdeel van de door Yune ontwikkelde campagne is een campagnevideo waarin diverse jongeren uit de LHBTI-community een hoofdrol spelen.Daarnaast interviewde Yune influencers uit de LHBTI-community, zoals Hanna van Vliet, Robbert Rodenburg en Nanoah Struik en vroeg hen om hun licht te laten schijnen over deze app.

www.yune.nl
www.coc.nl

www.jongenout.nl

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.