Marketing Report
3Daboutme lanceert schoenenapp iDfits voor juiste maat online

3Daboutme lanceert schoenenapp iDfits voor juiste maat online

iDfits is een gratis app waarmee je online precies de juiste maat schoenen kunt kopen. Na een testperiode van 1,5 jaar is de service nu beschikbaar. Met drie foto’s creëert de app een 3D-model van je voeten en vindt bij verschillende merken de passende schoen. De app helpt consumenten aan goed zittende schoenen en biedt retailers de kans om iedere klant de juiste maat te leveren.

Roderick Muller, medeoprichter van 3DAbout.me: "Iedereen die wel eens online schoenen koopt, kent het dilemma: Je weet wat je maat is, maar de verschillen per merk en per model zijn groot. Hoe weet je dan zeker dat dat ene paar schoenen jou past? Door uit te gaan van de exacte afmetingen van je voeten maakt onze app korte metten met verwarrende maatvoeringen en internationale verschillen."

Door gebruik te maken van 3D-scanning maakt iDfits een persoonlijk model van je voeten, zodat je precies de schoen vindt die past. Dit heeft voordelen voor zowel de koper als de verkoper. De koper heeft zekerheid en hoeft geen schoenen terug te sturen die te groot of te klein zijn. De verkoper heeft minder retourzendingen en is minder druk met de klantenservice en heeft minder vroegtijdig verlaten winkelmandjes.

Muller: "De app vergroot zelfs het aantal herhaalaankopen. Je hoeft je voeten maar één keer te scannen om voortaan altijd de juiste maat te vinden."

Als je de app hebt gedownload, kun je meteen drie foto’s van je voeten maken door ze op een wit A4tje te plaatsen. Bovendien hebben verkooppartners zoals Shuz, Men at Work en Van den Assem de widget al in hun webshop geïntegreerd. Zodra je voeten gescand zijn, vergelijkt de app het 3D-model in een gigantische database vol schoenmodellen en -maten. Met meer dan 20.000 voeten in de database, kan het systeem kruislings vergelijkingen maken aanbevelingen doen op basis van verschillende ervaringen. De schoen past dus altijd.

IDfits is nu gratis verkrijgbaar in de Apple App Store en Google Play.

www.3about.me

 

Meld je hier aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.