Marketing Report
Campagne Ask for Angela tegen seksuele intimidatie in uitgaansleven

Campagne Ask for Angela tegen seksuele intimidatie in uitgaansleven

De makers van de BNNVARA-programma’s Make Holland Great Again en Spuiten en Slikken willen het uitgaansleven veiliger maken met de campagne Ask For Angela. Met het codewoord Angela kan iemand discreet aan het barpersoneel doorgeven te worden lastiggevallen.

“Ik werd in mijn kruis gegrepen”, “Toen ik niet wilde zoenen, werd ik uitgemaakt voor hoer”, “Iemand stond non-stop tegen me aan te schuren”. Bijna de helft van de vrouwen en 10 procent van de mannen krijgt in de club of op een festival te maken met seksueel grensoverschrijdend gedrag. En het is lang niet altijd even makkelijk om uit zo’n onveilige situatie te komen. Door aan de bar via een codewoord aan te geven dat iemand wordt lastiggevallen, kan het personeel de bezoeker snel en onopvallend uit een onveilige situatie halen.

In de Make Holland Great Again van 27 augustus 2019 maakt Sahil met zijn team inzichtelijk hoe groot het probleem is. In één weekend worden door verschillende groepjes jongeren twintig steden bezocht om het uitgaansklimaat van Nederland te checken. Onder de feestgangers bevindt zich ook Drugslab-presentator Nellie Benner die op één avond in haar kruis wordt gegrepen, op haar billen wordt geslagen en betast blijft worden terwijl ze duidelijk ‘nee’ zegt.

Met die resultaten in het achterhoofd lanceert het Great-team de uit Engeland afkomstige campagne Ask For Angela in Nederland. Het team heeft tientallen bars en clubs actief benaderd om mee te doen en het personeel te instrueren. Door middel van posters en stickers met de tekst Angela Works here worden bezoekers erop gewezen dat het barpersoneel op de hoogte is van het codewoord. De programmamakers roepen alle clubs en kroegen op om mee te doen met de actie om het uitgaansleven op die manier met z’n allen een stukje veiliger te maken.

www.bnnvara.nl

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatieUitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.