Campagne tegen voedselverspilling van start

Campagne tegen voedselverspilling van start

De Stichting Samen Tegen Voedselverspilling is gestart met de campagne Hoe #verspillingsvrij ben jij? De campagne is ontwikkeld door campagnebureau Food Cabinet. De Stichting Samen Tegen Voedselverspilling is een samenwerkingsverband van bedrijven, overheid en wetenschapers.

De meerjarencampagne Hoe #verspillingsvrij ben jij? richt zich op positieve sociale normen en laat voorbeeldgedrag zien dat mensen makkelijk thuis kunnen overnemen. De campagne voorziet in praktische tips voor thuis, zoals het afwegen van de juiste porties of het checken van je koelkast voordat je boodschappen gaat doen.

Helen Kranstauber, oprichter Food Cabinet: "de campagne dragen we uit via rolmodellen, media, activaties en vanuit alle aangesloten bedrijven. De campagne moet uitgroeien tot een beweging waar iedereen in Nederland aan kan meedoen. Zo gaan mensen #verspillingsvrij op veel verschillende plekken terugzien en maken we dit de normaalste zaak van de wereld. Onze ambitie? Dat verspillingsvrij de normaalste zaak van de wereld wordt en dat mensen dit met trots gaan uitdragen."

Helen Kranstauber: "Als campagnebureau dat werkt aan een voedselsysteem met toekomst, is voedselverspilling één van de dingen die we graag zo snel mogelijk zien verdwijnen. Het is niet alleen zonde van het geld en alle grondstoffen die nodig zijn voor het produceren van eten, maar er spreekt ook geen waardering uit voor de mensen die ons eten maken. In een tijd waarin het steeds duidelijk wordt dat we zuinig moeten omgaan met de aarde en slimmer moeten nadenken over onze productie en consumptie is het tegengaan van verspilling een belangrijke stap. Gelukkig zien we dat steeds meer mensen én bedrijven zich hier bewust van zijn en graag iets doen om verspilling te voorkomen. Met de campagne zetten we daarom niet in op bewustwording, maar richten we ons de komende jaren echt op gedragsverandering. Zo maken we samen het verschil.”

De Stichting Samen Tegen Voedselverspilling kent inmiddels 52 leden zoals Albert Heijn, Rabobank, Het Voedingscentrum en Jumbo die verspilling in de keten gaan verminderen en dit uitdragen via #verspillingsvrij.

www.samentegenvoedselverspilling.nl
www.foodcabinet.nl

 

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.