ClearCircle lanceert duurzame schoonmaakmiddelenlijn

ClearCircle lanceert duurzame schoonmaakmiddelenlijn

ClearCircle komt met een afbreekbare schoonmaakmiddelenlijn in een Bag in Box. Het Nederlandse schoonmaakmiddelenmerk biedt als eerste in Europa een volledig circulair retourprogramma voor de professionele werkomgeving.

Medewerkers van ClearCircle bezorgen de schoonmaakmiddelen direct aan de klant, vullen de voorraad aan en nemen de lege verpakkingen retour. De verpakkingen worden tot wel acht keer hergebruikt, gerecycled en uiteindelijk verwerkt tot doseerkubussen en andere relevante producten. Het Bag in Box-retourprogramma bespaart klanten niet alleen tijd, maar ook transport- en afvalverwerkingskosten. Bovendien verlaagt het hun CO2-uitstoot.

De verpakkingen bestaan voor 81 procent uit rietsuiker en worden 85 procent kleiner na gebruik doordat ze vacuüm zuigen. Een gebruiksvriendelijke app geeft klanten realtime inzicht in onder andere hun voorraad en de gerealiseerde afvalreductie. Jaarlijks wordt er in Europa ruim 25 miljoen ton aan plastic afval geproduceerd.

Roland Aartsen, oprichter en mede-eigenaar van ClearCircle: “Wij hebben ons Bag in Box-retourprogramma ontwikkeld om bij te dragen aan een oplossing hiervoor en het onze klanten makkelijk te maken om de plastic afvalberg te verkleinen. Voor een doseerkubus worden gemiddeld 12 verpakkingen van 3 liter hergebruikt.” Het bedrijf richt zich met name op grootverbruikers van schoonmaakmiddelen zoals horeca, zorginstellingen en overheidsinstellingen.

Het trainingscentrum op de KNVB Campus in Zeist is een van de eerste gebruikers van de ClearCircle producten. Jacco Rozenberg, service- en keukenchef van het KNVB-opleidingscentrum: “In onze professionele keuken is schoon op alle niveaus belangrijk. Niet alleen een brandschone keuken, maar vooral ook de wijze waarop we de keuken schoonmaken. Wij zijn dan ook erg blij met het circulaire schoonmaakconcept van ClearCircle dat ons volledig ontzorgt en ons bovendien helpt om ons afval en onze footprint te reduceren.”

www.clearcircle.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.