Marketing Report
[CMTA] The Fat Lady: UGent'ers magazine nieuws

[CMTA] The Fat Lady: UGent'ers magazine

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2022 | www.cmta.nl


Een contentbureau met een saaie naam? No way! Wij houden van storytelling en vonden onze inspiratie bij Wagner. Onze fat lady is niemand minder dan de rondborstige Walkure Brünnhilde, die op het einde van Wagners ringcyclus het verhaal een onverwachte wending geeft en zo het publiek met verstomming slaat. Ook wij willen verrassen met onze kijk op content marketing en het verhaal van onze klanten een nieuwe wending geven. Verwacht het onverwachte, want it ain’t over till the fat lady sings.

Elevator Pitch

UGent’ers is het magazine voor de medewerkers van Universiteit Gent. Tegelijk is het de naam voor de community van 11.000 UGent medewerkers, want daar draait dit magazine dan ook om: de mensen. Het magazine zit boordevol verhalen over lopende projecten en het leven op en naast de UGent, alsook informatie over de organisatie.

Briefing

Verbondenheid creëren tussen medewerkers onderling en tussen de medewerkers en de organisatie. Niet evident in een organisatie met meer dan 11.000 medewerkers. Zeker niet als de profielen zo divers zijn als bij de UGent. Gaande van proffen, keukenpersoneel, onderzoekers, technische medewerkers, etcetera.

Het magazine maakt daarbij deel uit van een bredere aanpak: een besloten Facebook groep, voor interactie en engagement en een newsletter voor de meer praktische informatie. Daarnaast was diversiteit een aandachtspunt.

Een belangrijke uitdaging bestond erin om het magazine te maken als van en voor de medewerkers. Teveel personeelsmagazines zouden eigenlijk beter organisatiemagazine heten. Focus op de organisatie, een goednieuwsshow met straffe projecten en nieuws over het bedrijf zelf. En sporadisch een medewerker die wat mag vertellen. Met UGent’ers willen we dat omdraaien en de medewerkers centraal stellen. De topics die betrekking hebben op beleid, vertellen we vanuit het standpunt van de medewerker.

Strategie | Aanpak | Resultaat

We startten dit traject met een focusgroep bestaande uit verschillende UGent-profielen.
Zo kwamen we tot drie contentpijlers:

- Leven: op en rond de UGent
- Werken: werken bij
- Denken: onderzoek

Verbondenheid:
Op iedere pagina komt minstens één UGent-medewerker aan het woord. Het moet de afstand tussen die grote massa collega’s verkleinen, maar ook de afstand met de organisatie, door alles vanuit hun standpunt te vertellen.

Diversiteit:
Bij de samenstelling van de onderwerpen, letten we op een evenwicht tussen de faculteiten en gender.

Enkele rubrieken illustreren onze aanpak:

- De onderzoeker: onderzoek van de UGent, gebracht vanuit de persoon zelf. Wat is de persoonlijke link met het onderzoek? Hoe is de onderzoeker bij dit domein gekomen?

- Ciao/hello: de UGent heeft een sterk internationaal karakter. Hier vertellen twee internationale UGent’ers ons hoe zij leven en werken in Gent ervaren.

- Over de vloer: een fotoreeks doorheen het magazine waarbij we binnenvallen bij een UGent’er en zo een beeld schetsen van de grote diversiteit binnen de UGent.

- Gedeelde passie: blind date tussen twee UGent’ers met eenzelfde passie, met veel aandacht voor hun leven naast het werk.

www.ugent.be

www.thefatlady.be

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2022

Content Marketing | The Awards vormen een grootse en feestelijke erkenning voor de beste contentmarketing cases, de beste expertise op gebied van creatie en distributie en de beste mensen en partijen in het vakgebied.

The Medals worden toegekend voor uitstekende kennis en kunde op expert-onderdelen van contentmarketing. De categorieën zijn verdeeld in twee groepen: Creatie, Vorm & Concept en Distributie, Promotie, Conversie & Data.

www.cmta.nl


Lees ook:

[CMTA] Social Inc: De kracht van durven kiezen

[CMTA] Com&co: Agency Life

[CMTA] MPG: Rabobank & Elektrificatie

[CMTA] Familyblend x KPN: Digitaal Opvoeden

[CMTA] M2Media: Hoe Schiphol de zakelijke reiziger opnieuw voor zich won

 

Partners CMTA

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.