Marketing Report
JCDecaux lanceert full stack ad server met tech partner VIOOH  nieuws

JCDecaux lanceert full stack ad server met tech partner VIOOH 

JCDecaux Nederland kondigt de eerste full stack ad server-oplossing aan. Een wereldprimeur voor JCDecaux, en meer landen zullen snel volgen.

Het succes van programmatic digital out-of-home advertising is onmiskenbaar. De afgelopen jaren hebben talloze adverteerders gebruikgemaakt van digitale technologieën om DOOH-campagnes te plannen en uit te voeren, wat tot concrete resultaten heeft geleid. 

Met deze digitalisering van out-of-home ervaart JCDecaux ook een toename van omnichannel campagnes, zowel lokaal als internationaal. Dit creëert een behoefte aan verdere standaardisatie en afstemming op andere kanalen, zoals mobiel en social. 

Meer efficiëntie

De oplossing is volledig intern ontwikkeld met technologiepartner VIOOH en verbetert de efficiëntie van programmatic trading via DSP's en opent verdere mogelijkheden voor omnichannel campagnes. Na een uitgebreide beta-periode hebben DSP-partners OutMoove en Sage+Archer met succes meerdere campagnes uitgevoerd.

De full stack ad server biedt DSP's en adverteerders meerdere commerciële en technische voordelen:

  • Toegang tot realtime trading, ontsluiting van attributie, uplift en cross-channel versterkingen.
  • Geen pieken in de aanvragen meer die technische wrijving veroorzaken. Biedingsverzoeken worden over het hele uur gespreid, waardoor DSP's meer mogelijkheden hebben om te reageren.
  • Gestandaardiseerde technische integratie met VIOOH. JCDecaux Nederland is wereldwijd de eerste en meer landen zullen volgen in het programmatisch handelen via de stack.

De verbeterde efficiëntie bij inkoop en planning komt bovenop de bestaande voordelen van DOOH, dat full-funnel impact levert zonder de klachten die vaak voorkomen bij digitale reclame. Het biedt merkveilige omgevingen, zonder ad skipping en botfraude, plus een groot aantal attributiemetingen voor merkcampagnes die productbeweging tonen.

Als het gaat om het meten van het bereikte publiek en de daaruit voortvloeiende bedrijfsresultaten, staat DOOH op gelijke voet met andere kanalen zoals online video, mobiel en social. Dankzij de ad server kunnen alle digitale kanalen nu realtime worden gekoppeld om het juiste publiek te bereiken.

www.jcdecaux.com

www.viooh.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.