NRC Media wordt Mediahuis NRC

NRC Media wordt Mediahuis NRC

NRC Media heeft zijn naam gewijzigd in Mediahuis NRC om op deze wijze te accentueren dat het bedrijf onderdeel is van Mediahuis. Het Belgische Mediahuis nam in februari 2015 NRC Media over en in december 2017 Telegraaf Media Groep (vandaag Mediahuis Nederland). In september 2020 nam Mediahuis NDC (vandaag Mediahuis Noord) over. Mediahuis Limburg (De  Limburger) is sinds oktober 2014 onderdeel van Mediahuis, dat verder deelnemingen heeft in Ierland, Luxemburg, en Duitsland (Aachen). Het bedrijf heeft overigens direct de statutaire formele naam ook gewijzigd in Mediahuis NRC B.V.

Een pluriform medialandschap

De naamswijziging heeft volgens Mediahuis geen invloed op het beleid van Mediahuis NRC en de relatie met Mediahuis Nederland. Mediahuis gelooft in een pluriform medialandschap, waarbij het de nieuwsmerken aanmoedigt om hun eigen redactionele geluid te laten horen. De merken bepalen daarbij in volledige vrijheid hun redactionele en commerciële beleid. Hierdoor spreken alle nieuwsmerken van Mediahuis ieder een specifieke doelgroep aan. Die keuzevrijheid komt zowel de journalistiek als de verdienmodellen ten goede.

Meerdere sterke nieuwsmerken

Madelon Fortuin:, commercieel directeur van Mediahuis NRC: “We zijn trots dat we onderdeel uitmaken van een succesvolle en internationale journalistieke organisatie, die meerdere sterke nieuwsmerken vertegenwoordigt. We leren van elkaar en nemen succesformules van elkaar over. Maar wél altijd met als uitgangspunt dat het moet passen bij het journalistieke merk waar wij voor staan.

Voorbeeld van een sterk eigen merkinitiatief is podcasting, een medium dat NRC al in een vroeg stadium omarmde. Podcasting sluit naadloos aan bij de redactionele formule van NRC, die gestoeld is op diepgravende onderzoeks- en uitzoekjournalistiek en nadrukkelijk niet achter het snelle citaat aanjaagt. Fortuin: “Onze keuze voor podcasts is ook bepalend voor het commerciële beleid dat binnen Mediahuis NRC zal worden uitgevoerd. Het is fijn om onderdeel te zijn van een familie die ons deze vrijheid biedt.”

Focus op professionele nieuwsvoorziening

Dominic Stas, CEO van Mediahuis NRC: “Met deze naamswijziging maken we duidelijk dat we deel zijn van een dynamische, snelgroeiende internationale groep met een sterke focus op professionele nieuwsvoorziening. Deze groep zoekt schaalvoordelen, maar gelooft tegelijkertijd in het belang van een goede werking op merkniveau. Wat advertentiewerking betreft, blijft Mediahuis NRC dus ook zijn eigen succesvolle autonome koers varen, net zoals we in het verleden deden.”

www.mediahuisnrc.nl
www.mediahuis.com

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.