Ocean wil met Columbus outdoor verder brengen

Ocean wil met Columbus outdoor verder brengen

Ocean Outdoor heeft een data & insights tool, Columbus genaamd, waarmee adverteerders via digitale schermen near realtime kunnen communiceren met voorbijgangers en doelgroepen – een primeur. Hoe werkt het precies?

Tim Bleakely, CEO Ocean Outdoor Group, en Xavier Tilman, CEO Ocean Outdoor Nederland, lichtten eerder dit jaar in de Financial Times al een tipje van de sluier op over Columbus, zonder de productnaam en de komst ervan te verklappen.

Tim Bleakely : “In toenemende mate gaat het in het (digitale) out of home-vak over meer dan locatie en bereik. Het gaat over wie de mensen zijn die een uiting zien. Wat doen ze de twee weken nadat ze die locatie hebben bezocht? Wat zijn hun gewoonten? Ja, de locatie is belangrijk, de context is belangrijk. Maar wat mensen ervoor en erna doen en waarom ze dat doen is ook heel interessant. Dat is echte toegevoegde waarde. Het publiek is namelijk altijd in beweging en er valt veel meer informatie in te winnen over consumentengewoonten dan een momentopname alleen biedt.”

Dicht bij het publiek

Maar wat is Columbus, en hoe werkt het precies? En wat bedoelt Tilman met ‘bijna’ realtime? Marlies Smits, Head of Marketing Ocean Outdoor Nederland: “Columbus is een data-tool waar we heel veel inzichten uit kunnen halen. We gebruiken een rijk scala aan datasets en apps die ons die data, geheel volgens AVG wetgeving leveren. Het geeft inzichten hoe doelgroepen bewegen langs onze schermen, hoe die groepen eruitzien in bijvoorbeeld termen van leeftijd, aankoopgedrag et cetera.”

“Daarom zeggen wij bijna realtime, omdat we geen online medium zijn; we gebruiken geen individuele trackers of cookies. Maar door de manier waarop we data verzamelen en die verrijken, komen we wel heel dichtbij het publiek maar altijd strikt geanonimiseerd, we voldoen in alles aan de regels van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).”

Ocean heeft 335 grootformaat digitale schermen op 196 locaties en het doel van Columbus is om zo nauwkeurig mogelijk het DOTS bereik per scherm – per week, per dag, per uur – in kaart te brengen, daarmee de toekomst te kunnen voorspellen en een systeem te ontwikkelen dat steeds slimmer wordt.

Meer weten? Hier lees je het hele verhaal

www.oceanoutdoor.nl

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.