Marketing Report
ShoppingTomorrow presenteert 25 bluepapers over e-commerce nieuws

ShoppingTomorrow presenteert 25 bluepapers over e-commerce

ShoppingTomorrow presenteert het jubileumboek Be the Change, waarin 600 experts de laatste inzichten over en visies op e-commerce en de toekomst daarvan onderzoeken in 25 bluepapers.

Het boek is het sluitstuk van het tiende onderzoeksjaar van ShoppingTomorrow, het exclusieve netwerk dat het Nederlandse bedrijfsleven al sinds 2013 futureproof helpt te maken en de innovatiemotor van Thuiswinkel.org.

Retail digitaliseert verder

Na twee turbulente coronajaren zijn Nederlandse bedrijven in ander, maar niet per se rustiger vaarwater terecht gekomen. Zeker is dat de wereld blijft digitaliseren. ShoppingTomorrow omarmt deze constante factor en moedigt de BV Nederland aan om de toekomst zoveel mogelijk zelf te creëren.

In de voorbije coronajaren groeiden de online consumentenbestedingen tot ongekende hoogte. Hoewel consumenten voor hun productaankopen de fysieke winkel weer hebben gevonden, liggen de online productverkopen significant hoger dan pre-corona.

Het is zoeken naar een nieuwe digitale groeibalans op een hoger niveau, in alweer een spannende tijd, met oorlog op ons continent, een energiecrisis, schaarste aan grondstoffen en personeel, inflatie en broos consumentenvertrouwen.

De weg vooruit

De experts van ShoppingTomorrow wijzen de weg vooruit naar een onzekere, maar zonder twijfel digitale toekomst: Nederlanders verwachten dat ze over vijf jaar 41 procent van hun bestedingen online zullen doen, blijkt uit het GfK Consumentenonderzoek in het kader van ShoppingTomorrow. Dat is 10 procentpunten meer dan het online aandeel nu.

Gratis: 25 bluepapers

In totaal hebben vijfentwintig expertgroepen zich dit jubileumjaar gebogen over ontwikkelingen die de toekomst van digital commerce vormgeven. Hun bluepapers, gemaakt door en voor de markt, zijn te downloaden via de site van ShoppingTomorrrow. Ze staan vol met stappenplannen, concrete tips en voorbeelden rondom verschillende deelgebieden van digital commerce, voor brands en retailers en voor organisaties in finance, travel en b2b.

De komende weken verschijnen er samenvattingen van de bluepapers op de website van ShoppingTomorrow en in de (vak)media. Het boek met de gebundelde bluepapers verschijnt medio november

www.shoppingtomorrow.nl

 

Uitgelicht





Abonneer je op onze nieuwsbrief.