Simon Neefjes weg bij TBWA, Rik Ledder volgt hem op

Simon Neefjes weg bij TBWA, Rik Ledder volgt hem op

Simon Neefjes vertrekt na bijna twintig jaar bij TBWA. Hij wil per 1 januari 2019 zijn functie als CEO TBWA\Neboko Groep overdragen aan Rik Ledder, die nu managing director is. Managing partner Patritia Pahladsingh wordt per 1 januari 2019 managing director, business director Esther Brouwer wordt managing partner. 

Neefjes begon in 1999 Neboko, samen met creatieven Diederick Koopal en Cor den Boer. Het was toen een van de befaamde break-aways in de reclamebranche, waaruit bijvoorbeeld ook bureau N=5 is ontstaan. Neefjes, Koopal en Den Boer kwamen toen van Ammirati Puris Lintas. Al drie jaar later nam TBWA het bureau over en werd het TBWA\Neboko. Neefjes kwam vanaf 2014 ook in de internationale directie van TBWA.

Soepele overgang
Simon Neefjes: “Ik heb dat allemaal met zeer veel plezier gedaan, met steeds de meeste focus op TBWA\Neboko. Er waren recessies en disrupties, maar al die tijd zijn we een leidend bureau geweest. Daar ben ik natuurlijk zeer trots op. De laatste jaren hebben we samen met chief creative officer Darre van Dijk een flinke transformatie bewerkstelligd. Head of strategy Marc Leurs heeft een sterk vernieuwde afdeling neergezet, Rik en Patritia geven al geruime tijd samen met mij zakelijk leiding aan het bureau, dus ik verwacht dat de overgang voor iedereen soepel zal verlopen."

"Ik heb ervoor gekozen even niks te doen en even geen te leiding geven. Ik zie dat echt als een luxe. Na twintig jaar ga ik mij rustig oriënteren op wat ik ga doen. Dat zal geen reclamebureau zijn, want ik vertrek bij het beste bureau van Nederland. Drie jaar geleden heb ik al eens de gedachte gehad om het bureau te verlaten, maar toen kwam er weer een mooie periode aan en heb ik de schouders er weer onder gezet. Afgelopen zomer kwam de gedachte opnieuw op. We werden Bureau van het Jaar en dat vond ik een mooi moment om de stap echt te zetten. Ik blijf tot het einde van het jaar om zaken over te dragen en ga ook nog naar Toronto om afscheid te nemen van het internationale managementeam."

Veel prijzen
TBWA\Neboko was onder Neefjes' leiding zeer succesvol. Zo werd het vier keer uitgeroepen tot Bureau van het Jaar, de laatste keer dus dit jaar. Neefjes zelf werd in 2012 gekozen tot Reclameman van het Jaar en in 2013 Meest Onmisbare Man in Reclame-, Marketing- en Mediabranche. 

www.tbwa.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.