Marketing Report
Aldi kiest voor Blauw Gras (Born05 Group) voor social media

Aldi kiest voor Blauw Gras (Born05 Group) voor social media

Blauw Gras is sinds begin september 2020 verantwoordelijk geworden voor alle social media activiteiten waaronder de strategie,- content,- distributie en campagnes van de discounter inclusief de creartie en productie. Aldi heeft daartoe eind juli 2020 een pitch georganiseerd die Blauw Gras, dat onderdeel is van Born 05 Group, heeft gewonnen. Er deden drie partijen aan de pitch mee. Blauw Gras en Aldi hebben afgesproken geen uitspraken te doen over de duur van de samenwerking.

Wolter Bentick, Manager Social Media van Aldi in Nederland: “We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om ons merkverhaal vorm te geven. Dat heeft geresulteerd in onze eerste Nederlandse omni-channel campagne ooit. Blauw Gras heeft dezelfde ondernemersgeest en ambitie als wij en is daarom de ideale partner om ons merk van de grond op te bouwen op social media.”

Erik Wiese, oprichter van Blauw Gras:  “Al vanaf de eerste kennismaking toont het team van Aldi aan dat ze ontzettend veel visie en ambitie hebben. We zijn daarom enorm trots dat we daar onze skills en ervaring aan toe kunnen voegen.”

Gijs van der Togt, Strategy Director bij Blauw Gras: “We zagen dat vaste Aldi-klanten elkaar op Facebook opzochten om recepten en inspiratie uit te wisselen. Altijd op basis van de producten die in de reclamefolder stonden. Dit inzicht vanuit de community vormde de strategische basis voor onze ideeën. We proberen met deze aanpak de consument continue te inspireren en faciliteren."

Blauw Gras heeft inmiddels een campagne ontwikkeld rondom het wijnassortiment. De komende periode volgen campagnes rondom Black Friday en de feestdagen.

www.blauw-gras.com
www.born05.group
www.aldi.nl


Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatieUitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.