[CMTA] Zandbeek: NHA Thuisstudies - Dit is jouw tijd

[CMTA] Zandbeek: NHA Thuisstudies - Dit is jouw tijd

Dit is een met GOUD bekroonde inzending voor Content Marketing | The Awards 2022

www.cmta.nl

 

Ons verhaal begint in 1995. We komen uit de startblokken als bureau voor corporate communicatie, worden volwassen als contentmarketingbureau en groeien uit tot wat we vandaag zijn: een fanatiek familiebedrijf met award-winning creativiteit als kloppend hart.

Wij vinden, vertellen én verspreiden de verhalen die een merk zo onmiskenbaar een merk maken. Van positionering tot design. Van idee tot campagne. En van commercial tot audio story. Full funnel, full service en full power. Wij noemen het: The Full Story ©. De afgelopen vijf jaar werd Zandbeek twee keer gewaardeerd als beste marketingbureau van Nederland en verkozen tot contentmarketingbureau van het jaar.

Elevator Pitch

NHA herpositioneerde zich in 2020 als thuisopleider voor iedereen die meer uit zijn vrije tijd wil halen. Met zingeving als centraal thema startte het een geïntegreerd en meerjarig marketingprogramma. Via authentieke en emotionele verhalen houdt NHA zijn doelgroep een spiegel voor. Zo brengt de opleider een ode aan iedereen die het roer omgooit en zijn eigen dromen waarmaakt. Die aanpak werd gewaardeerd en beloond met 29 procent meer inschrijvingen.

Briefing

 

De missie van familiebedrijf NHA is van oudsher ideaalgedreven: thuisstudies betaalbaar en bereikbaar maken voor alle Nederlanders. Maar de markt zit niet stil en is sterk concurrerend. Onze opdracht? Herpositioneer thuisopleider NHA succesvol bij ruim 2 miljoen Nederlanders die de behoefte hebben om binnen 12 maanden een cursus of opleiding te gaan volgen (bron: NOM Doelgroep Monitor).

De belangrijkste uitdaging? Met relatief beperkte middelen een onderscheidende positie verwerven in een versnipperde markt met sterke conventies. En zo op lange termijn (5+ jaar) van NHA een onbetwist A-merk te maken in de markt voor thuisstudies.

 

Strategie | Aanpak | Resultaat

Uit doelgroeponderzoek blijkt dat Meer tijd voor jezelf een belangrijk motief is om een opleiding of cursus te (gaan) volgen. Want je verliezen in een hobby of ergens beter in worden, dat biedt mensen echt zingeving. Met dit inzicht als belangrijkste vertrekpunt claimt thuisopleider NHA een eigen contentdomein: zinvolle (vrije)tijdsbesteding. NHA positioneerde zich als archetypische bondgenoot die zorgt dat je meer uit je leven haalt. Jij hoeft alleen de eerste stap te zetten. 

Het meerjarige en geïntegreerde marketingprogramma stimuleert deze gedragsverandering met emotional priming en storytellingstechnieken. Via authentieke en ontroerende verhalen van anderen, houden we de doelgroep een spiegel voor. Dat zien en lezen we terug in een documentaireserie, contentdossier, inspiratiemagazine en tv-commercial, waarin NHA-cursisten steeds een zinvolle invulling geven aan hun vrije tijd. Van commercieel tekstschrijven in een Zuid-Afrikaanse bajes tot Koreaans leren voor je geliefde.

Ook in het branded partnership met DPG Media (NU.nl en Libelle) staan persoonlijke verhalen centraal. Zowel in een online dossier als in een (fysiek) inspiratiemagazine (Dit is jouw tijdschrift, oplage 380.000).

www.zandbeek.com

www.nha.nl

 

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2022

Content Marketing | The Awards vormen een grootse en feestelijke erkenning voor de beste contentmarketing cases, de beste expertise op gebied van creatie en distributie en de beste mensen en partijen in het vakgebied.

Binnen elk van de vijf award-categorieën wordt door de vakjury een Bronzen, Zilveren en Gouden Award toegekend. De beoordeling van de cases richt zich op de samenhang tussen briefing, strategie, aanpak en resultaten met substantiële aandacht voor consistentie en lange-termijn inzet die eigen is aan contentmarketing.

www.cmta.nl


Lees ook:

[CMTA] Social Inc: De kracht van durven kiezen

[CMTA] Com&co: Agency Life

[CMTA] MPG: Rabobank & Elektrificatie

[CMTA] Familyblend x KPN: Digitaal Opvoeden

[CMTA] M2Media: Hoe Schiphol de zakelijke reiziger opnieuw voor zich won

 

Partners CMTA

 


 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.