Marketing Report
Dept investeert in data science en engineering met overname van Amerikaanse Raybeam 

Dept investeert in data science en engineering met overname van Amerikaanse Raybeam 

Data science en software engineering agency Raybeam is overgenomen door Dept. Raybeam ontwikkelt op maat gemaakte datacentrische applicaties en software om merken als Google, eBay, Videoamp en Meta te helpen navigeren bij hun big data-uitdagingen, omzet te verhogen en kosten te optimaliseren. De agency bestaat uit meer dan honderd engineers en consultants en heeft kantoren in het Amerikaanse Massachusetts, Texas en Californië.

Dong Soo Anderson Song, medeoprichter van Raybeam: "Data is voor bedrijven altijd al een krachtig hulpmiddel geweest, maar nu is het simpelweg onmisbaar. Wij helpen klanten om te profiteren van gegevens op een duurzame, praktische en ethische manier, en Dept deelt deze ambitie. We zijn blij dat we onze expertise en ons eersteklas engineeringteam naar Dept kunnen brengen. We breiden uit naar markten over de hele wereld en kunnen meer bedrijven helpen bij het oplossen van complexe data-uitdagingen.”

Raybeam’s specialiteit is het bouwen van kant-en-klare tools en platforms op het gebied van SEO, SEA, data-warehousing en business intelligence. Het bedrijf is opgericht in 1997 en heeft een bewezen trackrecord in de ontwikkeling van datagedreven applicaties, met een nadruk op procesautomatisering en algoritmische problemen zoals bidding, aanbevelingen en andere verkoop-, marketing- en klantgerichte oplossingen.

Dimi Albers, CEO van Dept: "We willen al onze klanten helpen om beter geïnformeerde en snellere beslissingen te nemen. Data en technologie spelen daarin een grote rol en Raybeam brengt meer dan twintig jaar ervaring op topniveau om klanten helpen bij het oplossen van complexe data-uitdagingen met op maat gemaakte oplossingen. Door nog sterker samen te werken aan gedeelde klanten zoals eBay, Herman Miller en Moody's en door hun expertise te bundelen met onze bestaande teams zal Raybeam onze wereldwijde praktijken in data, intelligentie, technologie en engineering verder versnellen.”
 
Raybeam treedt toe tot Dept’s Amerikaanse technologie- en engineeringteam, bestaande uit de eerder aangesloten agencies Rocket Insights en Devetry. Raybeam’s uitgebreide kennis en ervaring met het ontwikkelen van gepaste oplossingen versterkt Dept’s eigen Ada by Dept martech-platform, dat merken toegang geeft tot bewezen best-in-class technologie voor performance marketing, creativiteit, data- en media-optimalisatie.

www.deptagency.com
www.raybeam.com


Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.