Marketing Report
Glasnost trapt 10-jarig jubileum af met bureaucampagne We Revolt, They Talk nieuws

Glasnost trapt 10-jarig jubileum af met bureaucampagne We Revolt, They Talk

Creatief pr-bureau Glasnost viert zijn 10-jarig bestaan. Het bureau is sinds oktober 2020 onderdeel van Ace en trapt zijn jubileumjaar af met een bureaucampagne onder de naam We Revolt, They Talk. Het is in samenwerking met Artbox en designer-director duo HyperCulture gemaakt en bestaat onder andere uit een motion graphics film. De campagne zet de visie van Glasnost centraal: met openheid, lef en creativiteit krijg je mensen aan het praten.  
Glasnost, opgericht door Wouter Glaser en Henk Boersen (vanaf 2013), zet ter ere van haar 10-jarige jublieum een volgende stap in het uitdragen van haar earned thinking visie. Een earned thinking-aanpak gaat uit van het principe dat alleen echte, herkenbare en relevante verhalen de aandacht van het publiek kunnen verdienen. Met We Revolt, They Talk wil Glasnost merken aanmoedigen om earned agencies gelijk te trekken aan reclame- en mediabureaus om zo meer waarde te creëren voor hun doelgroep.

Earned gedachtegoed en talkable content

Met de explosieve hoeveelheid commerciële boodschappen die mensen op zich afgevuurd krijgen vandaag de dag, is verdiende aandacht genereren volgens Glasnost relevanter dan ooit. Merken helpen om daarbij een positieve impact te maken blijft de belangrijkste basis. De proposities van Glasnost zijn public relations, campagnes met een strategisch earned gedachtegoed en talkable content die mensen willen delen. Merken helpen om een positieve impact te maken via verdiende aandacht is en blijft de basis.

Henk Boersen, Managing Director Glasnost: “Natuurlijk doen we dit al bijna 10 jaar, maar toch is er een wezenlijk verschil. De wereld is veranderd. De consument verwacht steeds meer transparantie en toegevoegde waarde van merken. Maar vooral actie! In de emotie van de doelgroep wordt het verschil gemaakt. Wij kijken om ons heen en zien dit gedachtegoed nog in veel campagnes ontbreken. Daar willen we verandering in brengen. Dit is namelijk het speelveld waar wij als pr-professionals ons in de kern bevinden en altijd al het verschil maken. Elk idee moet voor ons sterk genoeg zijn om de doelgroep positief over je merk te laten praten. Earned thinking noemen wij dat.” 

De campagne: We Revolt, They Talk

Met de naam van zijn eerste bureaucampagne refereert Glasnost naar haar revolutionaire en open karakter en slaat het tegelijkertijd een brug naar de toekomstvisie van Glasnost. Deze visie zal draaien om het vinden van verbinding tussen mens, merk en cultuur en zo meer duurzame impact bereiken. Daarbij staan lef, geloofwaardigheid, culturele relevantie en een open en gelijkwaardige samenwerking tussen klant en bureau centraal.

Credits campagne

Bureau: Glasnost | Productie: Artbox | Animatie en design: HyperCulture | Creatie: Tim van Aerschot | Strategie: Sophie Benink | Brand: Jort Reinders, Sophie Lips

www.glasnost.amsterdam

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.