Marketing Report
Google tourt door Nederland met digitale trainingen

Google tourt door Nederland met digitale trainingen

Internet kan helpen bij het vinden van een baan, het vergroten van de inzetbaarheid op de arbeidsmarkt en het laten groeien van een bedrijf. Maar om optimaal deze kansen van het internet te kunnen benutten zijn digitale vaardigheden cruciaal. Google gaat daarom vanaf november on tour met een bus door heel Nederland om gratis trainingen en workshops te geven aan ondernemers en studenten. De bus zal in een periode van een jaar iedere provincie aandoen en meer dan 50 verschillende locaties bezoeken. De eerste drie steden waar de bus zal neerstrijken zijn Arnhem, Den Haag en Groningen. In de bus worden workshops gegeven over onder meer het vergroten van online zichtbaarheid voor je bedrijf. Studenten kunnen onder andere leren hoe zij zich online goed kunnen profileren voor een stage of baan.

100.000 Nederlanders getraind

Voor MKB'ers zijn er volop kansen om online meer groei te realiseren. Zo verkoopt het Nederlandse MKB bijvoorbeeld slechts 15 procent online, terwijl 82 procent van de consumenten online koopt (bron: DESI 2018). Google is daarom eind 2015 gestart met de Digitale Werkplaats, waarmee ondernemers de kans krijgen om de gewenste digitale vaardigheden te leren. Inmiddels hebben zo'n 100.000 Nederlanders de trainingen van de Digitale Werkplaats gevolgd en worden er naast trainingen voor ondernemers ook voor studenten en werknemers speciale online en offline trainingen georganiseerd. Het afgelopen jaar konden deelnemers in een pop-up trainingslocatie in Amsterdam Centrum en Zuidoost terecht, maar om meer mensen de gelegenheid te geven om hun vaardigheden en kennis te vergroten trekt Google nu weer het land in.

Start tour in Arnhem

De eerste plaats die Google met de Digitale Werkplaats bus zal aandoen is Arnhem op maandag 12 november. Het is voor het eerst dat in deze stad het programma van de Digitale Werkplaats wordt aangeboden.

Jan van Dellen, wethouder van Arnhem: "Voor Arnhem is de komst van de Google roadshow een uitstekende gelegenheid om de rijke en innovatieve IT-sector die deze stad rijk is voor het voetlicht te brengen. Arnhem is immers op IT-gebied een knooppunt van digitale bereikbaarheid."

Pim van der Feltz, directeur Google Nederland: "Wij geloven dat het internet kansen biedt voor iedereen. Daarom willen we mensen graag laten ervaren hoe het internet hen kan helpen hun doelen te bereiken, zoals de groei van het eigen bedrijf of het vergroten van de inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Sinds eind 2015 organiseren we daarom in Nederland online en offline trainingen met ons programma De Digitale Werkplaats, waarmee we al zo'n 100.000 Nederlanders hebben kunnen helpen hun digitale vaardigheden te vergroten. Door nu met de bus het land in te trekken, willen we het ondernemers en studenten gemakkelijk maken om mee te doen en nog meer mensen de kans geven om hun vaardigheden te vergroten." 

Trainingsaanbod voor ondernemers en studenten

Tijdens de trainingen en workshops kunnen ondernemers meer leren over onder andere hoe ze de online zichtbaarheid van hun bedrijf kunnen vergroten, e-commerce en het analyseren van hun website. Ook zal Qredits, onafhankelijke en private kredietverstrekker, een workshop geven over het schrijven van een ondernemersplan. Studenten kunnen in de Digitale Werkplaatsbus onder andere trainingen volgen over hoe je je online goed profileert voor een stage of baan, online marketing en het bouwen van een succesvolle website.

De Google bus zal in 2018 zes verschillende steden aandoen en vervolgens in 2019 verder door het land toeren. Er worden dagelijks verschillende trainingen in de bus gegeven. De exacte data en locaties zijn te vinden op de website van de Digitale Werkplaats. Geïnteresseerden kunnen zich hier ook aanmelden, ook voor de online versie van de Digitale werkplaats.

www.google.nl
g.co/digitalewerkplaats

 

Meld je hier aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.