Ikea test einde papieren huis-aan-huis catalogus

Ikea test einde papieren huis-aan-huis catalogus

Ikea test dit jaar de invoering van een digitale catalogus en schrapt daarbij voor het grootste deel van Nederland haar papieren catalogus. Tot nu toe werd de 100 pagina's tellende catalogus huis-aan-huis bezorgd. In 2018 kregen 4 miljoen huishoudens de catalogus bezorgd; huishoudens die bij Postfilter zijn ingeschreven, kregen de catalogus niet.

Dit jaar zal de catalogus alleen in Delft en omgeving worden bezorgd bij 550.000 huishoudens om het effect te bezien tussen de gebieden waar geen bezorging zal zijn en het Delftse testgebied waar dit wel het geval zal zijn. Daarnaast stelt Ikea 250.000 papieren exemplaren beschikbaar in haar 12 Nederlandse winkels. Wereldwijd werden 210 miljoen exemplaren in 38 talen voor 76 verschillende markten gemaakt.

Ikea heeft aangegeven al enige tijd te kijken naar waardevolle alternatieven voor de jaarlijkse papieren catalogus en in verschillende markten waaronder het Verenigd Koninkrijk, tests te hebben uitgevoerd. Ikea verwacht dat de digitale catalogus die op 27 augustus 2019 zal verschijnen, effectiever werkt dan een papieren catalogus. Onlangs lanceere Ikea nog een vernieuwde app voor smartphones.

Ikea volgt in Nederland De Telefoongids die in 2018 voor het laatst op papier verscheen.

www.ikea.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.