Purina Gourmet zoekt met talentenjacht de Next Catfluencer

Purina Gourmet zoekt met talentenjacht de Next Catfluencer

Nestlés Purina Gourmet start met de campagne Next Catfluencer de zoektocht naar nieuw Catfluencer-talent. UM ontwikkelde de strategie rondom de actie.

Met als doel het meest geliefde culinaire kattenvoedingmerk van Nederland te worden, zoekt het merk een kattentalent met pawsome foodie skills om de volgende brandambassador te worden.

Potentiële Catfluencers worden via tv-tag-ons uitgedaagd om creatieve social catfoodie-content te produceren. Een jury onder aanvoering van Domien Verschuuren, radio dj bij Q-Music, bepaalt welke kat de titel wint.

Merkbekendheid

Doel van de campagne is het verhogen van de geholpen merkbekendheid en brandlove. Uit onderzoek blijkt dat TV een uiterst effectief kanaal is voor met name aided awareness. In de door UM ontwikkelde strategie wordt televisie nu naast alle social kanalen en actiewebsite ingezet om de Catfluencer-talentenjacht groot te maken.

Via onder meer een tv-tag-on worden de Catfoodies opgeroepen zich in te schrijven voor de verkiezing. Zo stimuleert een global Gourmet Revelations productcampagne lokaal zowel ‘aided awareness’ als brand love.

Catfluencer-concept

De campagne is een logisch gevolg op het succesvolle door UM Studios ontwikkelde Catfluencer-concept waarin de grootste kattenaccounts van Nederland werden benaderd om Catfluencer voor Gourmet te worden. Hiermee werd een volledig nieuwe influencer-categorie gecreëerd.

Een vaste poule Catfluencers heeft zo de afgelopen jaren Gourmetproducten met creatieve social content bij kattenliefhebbers onder de aandacht gebracht. De content haakt in op influencer trends als het delen van foodie-recepten, unboxing video’s van nieuwe producten en het reviewen van product-introducties. Een unicum dat in 2020 al met een SAN Award -Smart Idea- werd beloond.

Credits:

Klant: Nestlé Purina Gourmet | Klantverantwoordelijke: Kim van Bemmel, Joran Appel |

Bureau: UM | Account: Josine Pelleboer, Andrea Schol | Concept: UM Studios, Valentine Vale | Creative agency: FCB Amsterdam | Content management: Koen Lourijsen | Strategie & Media: Felix Helmans, Josine Pelleboer, Evita Nales

www.nextcatfluencer.nl
www.um.nl

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.