RTL Nederland ondersteunt Charter Diversiteit in Bedrijf

RTL Nederland ondersteunt Charter Diversiteit in Bedrijf

Op dinsdag 9 november 2021 ondertekende CEO Sven Sauvé namens RTL Nederland (RTL) het Charter Diversiteit in Bedrijf. De Charter Diversiteit is een door de SER (Sociaal Economische Raad) opgesteld document waarin bedrijven laten zien divers en inclusief te zijn.

RTL Group. het moederbedrijf van RTL Nederland heeft enige tijd geleden een diversiteitsverklaring opgesteld waar ook RTL Nederland zich aan houdt. Ook RTL Nederland heeft een eigen diversiteitsverklaring onder de noemer RTL is er voor iedereen. In beide verklaringen is opgenomen dat het bedrijf zich met diverse lokale verhalen richt op de Nederlandse samenleving en rolmodellen gebruik waarin iedereen in Nederland zich kan herkennen.

Sven Sauvé: “Als mediabedrijf zijn we een spiegel van een samenleving en dragen we via programma’s bij aan beeldvorming. Dat is een taak die we heel serieus nemen. We volgen aandachtig de maatschappelijke discussies, trends en ontwikkelingen in de samenleving. Die vertalen we door in onze programma’s, waarbij we ruimte geven aan verschillende standpunten, perspectieven en meningen. Om dit goed te blijven doen, is een inclusieve cultuur en divers samengesteld medewerkersbestand een voorwaarde. Met het ondertekenen van het Charter, benadrukken we in- en extern dat het onderwerp niet alleen hoog op de agenda staat, maar dat we actief werken aan de transformatie van RTL Nederland tot een nog inclusievere en representatieve organisatie.”

 “Naast onze eigen plannen, zoeken we veelvuldig contact met andere (media)bedrijven om kennis te delen en bij te leren. Essentieel als je dit onderwerp serieus neemt, maar bovenal omdat we vinden dat de media-industrie gezamenlijk moet optrekken om de branche te transformeren. Het Charter biedt ons extra kennis en een vergroting van ons netwerk. Door dit nu te ondertekenen, versterken we ons commitment aan deze goede en bovenal noodzakelijke ontwikkeling.”

www.rtlnederland.nl

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatieUitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.