Marketing Report
B. Amsterdam lanceert B. Smart City Hub

B. Amsterdam lanceert B. Smart City Hub

B. Amsterdam lanceert een innovatieruimte voor haar members. De B. Smart City Hub, die in januari haar deuren opent, richt zich op bedrijven die op zoek zijn naar betaalbare ruimte om onder andere hun montage-, verpakking- en distributie-activiteiten verder uit te breiden. B. verbreedt hiermee haar huidige aanbod door sectoren als de afval-, water-, energie-, logistiek-, slimme opslag-, voedsel- en mobiliteitssectoren aan te spreken.

Udo Kock, wethouder Economische Zaken Amsterdam: "De B. Smart City Hub is een mooi initiatief dat het al goede startup-klimaat van Amsterdam nog meer zal versterken. Amsterdam stimuleert dit soort duurzame, innovatieve en betaalbare werkplekken als de B. Smart City Hub, zodat start-ups kunnen doorgroeien op een centrale locatie."

Als groei-platform en werkplek-innovator heeft B. Amsterdam de visie om corporates, startups, ondernemers en onderwijs samen te brengen in zowel digitale als fysieke ruimtes. De B. Smart City Hub is naast een belangrijke toevoeging aan deze visie een forse uitbreiding van de huidige 40.000 m² aan coworking- en eventruimte. De hub ligt pal naast de andere drie gebouwen van B. Amsterdam en zal uit meerdere gedeelde ruimtes bestaan waarin huurders hun eigen apparatuur en personeel kunnen meenemen. De B. Smart City Hub zal dankzij een aantal gedeelde ruimtes dezelfde coworking-vibe hebben als de andere gebouwen.

Amsterdam werkt hard aan het doel om de B. Smart City Hub een integraal onderdeel te maken van een duurzamere toekomst voor de stad. Zo is het de eerste stap in de ontwikkeling van het West Innovation District, nu nog de Riekerpolder, om te dienen als pilot en energizer voor toekomstige ontwikkelingen in het gebied. Het project maakt deel uit van een groter plan om het gehele Schinkelkwartier, het gebied tussen B. Amsterdam en het Olympisch Stadion, om te vormen tot een woon-, recreatie- en werkgebied voor stadse ondernemers die prioriteit geven aan inclusiviteit, duurzaamheid en innovatie.

Ricardo van Loenen, CEO en mede-oprichter van B.: "We hopen dat de B. Smart City Hub andere steden, groot en klein, zal inspireren om ondernemers te betrekken en innovatie in te zetten voor een duurzame toekomst. Dit is namelijk precies wat de B. Smart City Hub zal doen. Het is een plek waar iedereen alles kan ontwikkelen, testen en groeien. Ik ben dankbaar voor de rol die we kunnen spelen en ik denk dat de betrokkenheid van de coworking industrie in de toekomst zal blijven groeien."

Kijk hier voor meer informatie. 

www.b-buildingbusiness.com

 

Meld je hier aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.