Marketing Report
[Interview] Carolien Vader over The Big Story interview

[Interview] Carolien Vader over The Big Story

Carolien Vader is Creative Director bij The Big Story en Bladendokter. Zij is jurylid van Content Marketing | The Awards. Wij spreken haar.

Kun jij The Big Story introduceren?

The Big Story is een adviesbureau dat opereert op het snijvlak van media en marketing. Wij doen verschillende dingen: conceptontwikkeling, consulting en data analyse. Voor klanten binnen de mediawereld (voornamelijk uitgevers) gebruiken we het label: Bladendokter. Ongeveer de helft van onze klanten komt uit de mediawereld. De andere helft uit de wereld van de contentmarketing en online marketing.

Wat kan The Big Story dat andere bureaus niet kunnen?

Wij hebben de afgelopen jaren een bijzondere verschuiving gezien. In de mediawereld wordt geweldige content gemaakt, maar hebben mediamerken steeds meer moeite om hun achterban te bereiken. In de marketing zie je dat merken goed zijn in het targeten van klantgroepen, maar daar wordt dan wel vaak hele slechte content gemaakt. Wij vinden dat je het beste uit deze twee werelden met elkaar moet combineren. Wat wij als bureau goed kunnen is juist dat.

Ik heb zelf een achtergrond in de media en heb jaren gewerkt als hoofdredacteur en uitgever. Mijn focus ligt dus bij content, maar ook bij strategie en positionering. Mijn founding partner is Jonas Nouwen. Hij heeft een achtergrond als online strateeg en in de online marketing. Door onze expertises te combineren hebben wij modellen en processen ontwikkeld, waarmee bedrijven kunnen werken de combinatie van contentmarketing en online marketing. Het besef dat deze werkvelden steeds meer in elkaar schuiven is iets waar wij onze klanten ook heel bewust in adviseren.

Een klant belt: Wat wil deze van jullie?

Wij zien bij veel verschillende klanten vergelijkbare problemen. En die kun je indelen in drie gebieden. Ten eerste: op het gebied van content marketing. Daar ontbreken vaak goede contentstrategieën en -formules en een goede crossmediale workflow. Veel bedrijven hebben nog te veel maatwerk in hun contentcreatie, wat ontzettend veel overleg vraagt. Ook zien we dat content teams rondom kanalen zijn georganiseerd en als een verhaal over meerdere kanalen verteld moet worden, dat ook weer veel afstemming vraagt. Dat kan allemaal veel efficiënter. Wij adviseren over hoe je een crossmediaal team en een dito werkproces inricht, en een Content Playbook opstelt waarin precies staat wat er - over alle kanalen - wordt gepubliceerd. Wat ons bureau onderscheidend maakt, is dat we deze processen direct combineren met een data gedreven werkwijze (antwoord op de vraag: wanneer is content succesvol) en een integratie tussen content marketing en online marketing (bijvoorbeeld de link tussen de lineaire contentstromen en campagnes).

Een ander voorkomend probleem is dat veel bedrijven verschillende marketingstrategieën door elkaar heen hebben lopen. Je ziet - zeker bij grote bedrijven - dat verschillende marketingteams onafhankelijk van elkaar opereren, vaak ondersteund door verschillende bureaus. Wij adviseren bedrijven hoe ze hun content marketing- en online marketing inspanningen beter kunnen stroomlijnen.

Als laatste zien wij bij heel veel klanten dat inspanningen maar mondjesmaat worden geanalyseerd. Wij maken veel dashboards voor bedrijven die willen meten of hun activiteiten- van content marketing of online marketing - ook tot resultaat leiden.

Wat moeten bureaus doen om de komende jaren relevant te blijven voor hun klanten?

Een van onze stokpaardjes is dat er te veel content is. Je kunt als bureau je klanten het beste adviseren om minder content te publiceren en van een hogere waarde. Of het nu om content marketing of campagne marketing gaat. Doelgroepen worden steeds kritischer. Zij vragen zich af welke content hun tijd en aandacht waar is en welke niet. Dus minder, maar beter. Dat is - denk ik - op heel veel vlakken in het leven van toepassing.

Wat zijn de ambities van The Big Story?

Wij hebben in 2019 gewerkt aan het boek Content Playbook . Daarin hebben wij veel van onze modellen en processen gedeeld die wij inzetten in onze adviespraktijk, met een nadruk op crossmediale werkprocessen voor online magazines en in content marketing. We zijn nu bezig aan Marketing Playbook, dat waarschijnlijk in het voorjaar 2023 zal verschijnen. Daarin belichten we de beste manier om online marketing processen te stroomlijnen. Ook weer: via een praktische handleiding.

Bovendien gaan wij dit jaar het 20 jarig jubileum vieren van ons label: Bladendokter en volgend jaar ons 10 jarig jubileum van The Big Story. Wij hopen de komende jaren door te gaan op dezelfde voet: mooie merken en waardevol werk.

www.thebigstory.nlContent Marketing | The Awards
vormen een grootse en feestelijke erkenning voor de beste contentmarketing cases, de beste expertise op gebied van creatie en distributie en de beste mensen en partijen in het vakgebied.

Binnen elk van de vijf award-categorieën wordt door de vakjury een Bronzen, Zilveren en Gouden Award toegekend. De beoordeling van de cases richt zich op de samenhang tussen briefing, strategie, aanpak en resultaten met substantiële aandacht voor consistentie en lange-termijn inzet die eigen is aan contentmarketing.

Je kunt tot en met 19 september inzenden voor Content Marketing | The Awards. Lees alles over The Award en hoe in te zenden op www.cmta.nl

Lees ook:

[CMTA] 1Camera: Samen leven volgens Achmea

[CMTA] Marcommit: HR in de spotlight

[CMTA] LBL Communicatie & Contentmarketing: Hier Kom Ik Graag

[CMTA] Wayne Parker Kent: Altijd ALDI

[CMTA] Airborne: De man met de rammelaars

Partners CMTA


    Uitgelicht

    Abonneer je op onze nieuwsbrief.